Jakobsdals Charkuteri storsatsar på medelhavschark på svenskt kött
Lufttorkade charkuterier har länge dominerats av importerade produkter – men nu vill Jakobsdals Charkuteri ändra på det. Med ett sortiment av lufttorkade produkter, helt gjord på svensk råvara, ny design och ett tydligt fokus på genuint hantverk tar det Göteborgsbaserade familjeföretaget plats i delikatesshyllan på allvar.

– Vi har ett unikt sortiment av lufttorkade charkuterier som tillverkas i Sverige – gjorda uteslutande på svenskt kött. Det vill vi nu visa upp på ett tydligare och mer tilltalande sätt genom att presentera sortimentet i en ny design, säger Frida Engström, marknadschef på Jakobsdals Charkuteri.
I takt med att allt fler konsumenter söker produkter med tydligt ursprung, hög kvalitet och genuint hantverk ligger Jakobsdals produkter helt rätt i tiden. Svensk lufttorkad chark är något Jakobsdals är i stort sett ensamma om att erbjuda, och med den nya satsningen är målet att fler ska upptäcka det svenska alternativet.
– Vi märker att de som har upptäckt vårt lufttorkade sortiment verkligen uppskattar både smaken och vårt helhjärtade fokus på svensk råvara och tillverkning. Produkterna är utvecklade för att ta plats på charkbrickan, men passar minst lika på pizza, i en pastarätt eller till picknicken, säger Frida Engström
Den nya förpackningsdesignen lyfter fram just det som gör Jakobsdals sortiment unikt – svensk råvara, hantverkstraditionen och människorna bakom. På framsidan syns charkmästaren Hans – tredje generationens charkuterist i familjeföretaget – som en garanti för kvalitet och smak.
Jakobsdals lufttorkade sortiment består av:
– Tryffelsalami
– Kallrökt skinka
– Tryffelmix
– Lufttorkad coppa
– Lufttorkad långlagrad skinka (minst 12 månader)
– Lufttorkad skinka (minst 9 månader)
– Lufttorkad tryffelskinka (minst 9 månader)
– Chorizo Salami
För mer information, vänligen kontakta:
Frida Engström, Marknadschef
Epost: frida.engström@jakobsdals.se Tfn: 0701440580
Ida Nilsson, presskontakt
Epost: ida@gillakommunikation.com Tfn: 0709-134037
Nyckelord
Bilder
Följ Jakobsdals charkuteri
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Jakobsdals charkuteri
Jakobsdals charkuteri växer – tar över säljuppdraget för Grilstad i Sverige13.10.2025 13:00:00 CEST | Pressmeddelande
Jakobsdals Charkuteri tar nästa steg i sin tillväxt och blir från våren 2026 exklusiv försäljnings- och marknadsföringspartner för Grilstad i Sverige. Samarbetet ger det Göteborgsbaserade familjeföretaget en bredare produktportfölj och starkare närvaro i dagligvaruhandeln – med fortsatt fokus på kvalitetsprodukter och svenska råvaror.
Jakobsdals charkuteri förnyar varumärket – ny identitet ska stärka positionen inom svenskt charkhantverk3.4.2025 08:30:00 CEST | Pressmeddelande
Efter nästan 90 år som en självklar del av svensk matkultur förnyar nu Jakobsdals Charkuteri sin visuella identitet. Med ny logotyp, uppdaterad design och förnyat fokus på hantverk och tradition tar företaget ett stort kliv in i framtiden – utan att släppa taget om sina rötter.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum





