Disruptiv innovation i fokus när Nordens främsta mjukvaruutvecklare samlades

Temat på konferensen, som hölls den 28 oktober på Lindholmen Conference Center och lockade över 600 besökare, var så kallad disruptiv innovation och vilka krav det ställer på branschens aktörer. 27 talare från såväl etablerade jättar som färska start-ups delade med sig av sina egna erfarenheter och innovationer på mjukvarufältet.
Först ut bland talarna var Johan Sköld på Chalmers Ventures. Han menade att såväl etablerade företag som nya uppstickare måste anpassa sig för att överleva i en globaliserad värld.
– För oss på Chalmers Ventures handlar det till hundra procent om människor, och det finns få evenemang i regionen som samlar lika många som Lindholmen Software Development Day. Det pågår ett ständigt krig om talangfulla människor och det är nödvändigt för oss att finnas här.
Christian Berg, vd för Safer Society Group, berättade om hur säkerhetsföretaget arbete för att skapa ett säkrare samhälle genom mjukvara för bland annat polismyndigheter.
– Det är intressant att få veta hur andra företag tar sig an de utmaningar som ställs av ny teknologi och hur man kan få ut den på marknaden. Jag tycker göteborgska och svenska företag generellt är duktiga på att skapa ny teknologi – den stora utmaningen är att nå ut med den till publiken, sa Christian Berg.
Förutom huvudspåret var programmet indelat i fyra spår med inriktningarna teknik, metod och verktyg, spel och virtual reality samt business. Nytt för i år var satsningen på en öppen arena – Open Space – där alla deltagare hade möjlighet att hålla en presentation. En av dem var Sofia Granath på Ascom, som också föreläste om sitt arbete med smarta mjukvarulösningar för sjukvården.
– Det var intressant att ha en öppen diskussion på Open Space, om gemensamma utmaningar med människor som jobbar i andra branscher. För oss som jobbar med mjukvara för sjukvården är innovation mer än bara ett buzzword – det handlar om att hitta lösningar som räddar liv.
Vill du veta mer om de nya idéer som presenterades för branschen genom att föra diskussionen vidare med någon av talarna så kontakta Anna Hafström Kováts, Pressansvarig Lindholmen Science Park.
anna.hafstrom.kovats@lindholmen.se
Du kan även läsa mer om ämnet och talarna på http://softwareday.lindholmen.se/en
Lindholmen Software Development Day är en årlig mötesplats för mjukvaruindustrin som drivs som ett samverkansprojekt mellan Ericsson, Chalmers, Göteborgs universitet, Volvo Cars, AB Volvo, Cybercom, Ascom, Combitech, HiQ, Business Region Göteborg och Lindholmen Science Park. Syftet är att stödja samverkan, innovationer, nya samarbeten och företag inom mjukvaruutveckling samt att stärka ICT-branschen i Västsverige. Hit kommer både regionala, nationella och internationella besökare och talare.
Nyckelord
Kontakter
Maria HedlundMarknad & Kommunikationschef
Tel:031-764 70 45maria.hedlund@lindholmen.seAnna Hafström KovátsKommunikatör & Presskontakt
Tel:0723-515280anna.hafstrom.kovats@lindholmen.seBilder

Länkar
Om

Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg
031-764 70 00http://www.lindholmen.se
Lindholmen Science Park är en internationell samverkansmiljö för forskning, innovation och utbildning inom Transport, ICT och Media. Vi erbjuder en neutral utvecklingsmiljö där aktörer från näringsliv, akademi och samhälle tillsammans kan driva stora forsknings- och utvecklingsprojekt. Under snart 15 år har vi varit med och skapat framgångsrika samarbeten och innovationer.
Följ Lindholmen Science Park
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park
Mission 0 House säkrar femårig forskningsfinansiering och expanderar – fem lärosäten ansluter19.3.2025 09:03:00 CET | Pressmeddelande
Mission 0 House, ett unikt samarbete mellan industri och akademi med målet att eliminera växthusgasutsläpp från tillverkningsprocesser, har säkrat sin första långsiktiga forskningsfinansiering. Flera ledande företag, tillsammans med Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling (KK-stiftelsen), har gemensamt garanterat nästan 100 miljoner kronor för de kommande fem åren.
Transportföretag positiva till geofencing för ökad trafiksäkerhet4.3.2025 08:00:00 CET | Pressmeddelande
Projektet HasT som testat geofencing för att begränsa hastighetsnivåerna i Enköping har gett unik kunskap om hur digital teknik kan användas för att öka trafiksäkerheten. Det är första gången i Sverige man testat tekniken i en skala på omkring 100 fordon av olika slag och kartlagt resultaten utifrån en rad olika perspektiv.
Fem startup som kan förändra sättet att köra21.1.2025 15:00:00 CET | Pressmeddelande
En AI som föreslår en naturskön väg för din bilresa och en röstagent som låter ditt fordon beställa kaffe åt dig. De här är några av de startup som bjudits in för att ansluta till MobilityXlab och samarbeta med branschledare
Five startups that can change the way we drive21.1.2025 15:00:00 CET | Press Release
An AI that suggests a scenic route for your roadtrip and a voice agent that lets your car order coffee for you. These are some of the startups selected to join MobilityXlab and collaborate with industry leaders.
Morgondagens digitala godståg testas i Sverige24.9.2024 12:25:26 CEST | Pressmeddelande
Nu rullar det första demonstrationståget med digitalt automatkoppel på sträckan Nässjö–Göteborg. Kopplet möjliggör elektrifiering och dataöverföring mellan vagnarna. Det skapar förutsättningar för att öka säkerheten och järnvägens kapacitet samt bidrar till samhällsnytta och ökad konkurrenskraft.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum