Schibsted

Aftonbladet lanserar ny videoplattform

Dela

Aftonbladets tv-tittare får från och med i dag en bättre och större tittarupplevelse, på en helt ny sajt som lyfter fram både journalistiken och annonserna. Med den nya videosajten tar tidningen nästa stora steg i utvecklingen av videojournalistik online. Fokus är att höja kvaliteten och att stärka annonsaffären.

Med den nya videosajten ökar Aftonbladet exponeringen av sina program,  featurematerialet och bevakningen av livesport.
Med den nya videosajten ökar Aftonbladet exponeringen av sina program, featurematerialet och bevakningen av livesport.

Den nya videosajten tv.aftonbladet.se ger en förbättrad – och större – upplevelse. Bildytan på desktop ökar med 80 procent på den nya sajten.

– Det är ett viktigt strategiskt steg. Vi vill förbättra användarupplevelsen och öka exponeringen av våra program, vårt featurematerial och bevakningen av livesport, säger Andreas Landmark, redaktionell videochef på Aftonbladet.

Videojournalistik är idag en självklar del av Aftonbladets nyhetsbevakning med över 100 miljoner startade strömmar varje månad och en nettoräckvidd på cirka 3,4 miljoner tittare i veckan. 

De senaste åren har Aftonbladet också lanserat flera framgångsrika tv-format utanför nyhetsfåran, som ”Uppdrag: Mat”, ”Julia&Julia&USA” och “Fixa Hemma”. 

De här programmen får nu en naturlig plattform och blir lättare att hitta.

– Vi ser en efterfrågan på marknaden att erbjuda en helhetslösning där det linjära möter det digitala. Nya videosajten är perfekt för vår och Schibsteds storsatsning på linjära matkanalen Godare, men framför allt är det en rejäl förbättrad upplevelse av allt vårt tv-innehåll, säger Lotta Folcker, redaktionschef på Aftonbladet Labs.

Den nya videosajten är ett samarbetsprojekt med Aftonbladets systertidning VG i Norge, som förra året lanserade nya vgtv.no. Genom samarbetet får Aftonbladet kraft att ytterligare stärka erbjudandet till både användare och annonsörer, vars efterfråga på online video ökar.

Även Sportbladets satsning på livesändningar får ett ordentligt ansiktslyft med den nya destinationen. I dag sänder Sportbladet över 60 timmar livesport per månad med drygt 20 miljoner startade strömmar.

– Den nya plattformen blir en portal för våra användare där de enkelt kan ta del av livesport, klipp och sportprogram. Det stärker Sportbladet ytterligare i såväl livestrategi som den övergripande satsningen på rörligt innehåll, säger Katarina Koritz, affärschef på Sportbladet.

 
För ytterligare information, vänligen kontakta
Andreas Landmark, redaktionell videochef. Tel: 070-162 25 36.E-post: andreas.landmark@aftonbladet.se
Katarina Koritz, affärschef, Sportbladet. Tel: 070-333 12 22. E-post:katarina.koritz@aftonbladet.se
Lotta Folcker, redaktionschef. Tel: 073-640 13 12. E-post: lotta.folcker@aftonbladet.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Med den nya videosajten ökar Aftonbladet exponeringen av sina program,  featurematerialet och bevakningen av livesport.
Med den nya videosajten ökar Aftonbladet exponeringen av sina program, featurematerialet och bevakningen av livesport.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Eric Rosén ny biträdande kulturchef på Aftonbladet21.4.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Aftonbladet Kultur rekryterar Eric Rosén som ny biträdande kulturchef. Han har sedan årsskiftet arbetat i ett projekt med kulturredaktionen men går från 1 juni in permanent i rollen som biträdande kulturchef. ”Eric är en erfaren publicist, stark på digital utveckling, en skicklig redaktör och en fantastisk skribent. Det ska bli så roligt att få fortsätta jobba ihop”, säger Karin Pettersson, kulturchef på Aftonbladet.

Axel Lindén får Aftonbladets litteraturpris8.4.2021 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

Författaren Axel Lindén, som skrivit “Fårdagboken” och “Tillstånd”, tilldelas Aftonbladets litteraturpris 2020. “Axels Lindéns författarskap skildrar ett i grunden förtvivlat tillstånd, men också ett envist motstånd och motvallsliv. Det hanterar också, med humor, det egna hyckleriet, de alltför stora orden, politiken och den förmodade godheten”, säger Aftonbladets kulturchef Karin Pettersson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum