Bra Miljöval

Åhléns väljer Bra Miljöval

Dela
Nu har Åhléns tagit fram tvålar och diskmedel som de valt att miljömärka med Bra Miljöval. Det ingår i kedjans plan för att möta kundernas efterfrågan på miljömärkta varor.
Bra Miljöval-märkta tvålar och diskmedel.
Bra Miljöval-märkta tvålar och diskmedel.

De märkta tvålarna och diskmedlet uppfyller de strikta miljö- och hälsokrav som Bra Miljöval ställer. Märkningen har långtgående krav på nedbrytbarhet och giftighet för vattenlevande organismer. Ämnen som misstänks orsaka cancer eller skada fertiliteten är inte tillåtna. Strikta krav ställs även på hormonstörande och allergiframkallande ämnen.
— Vi är glada att Åhléns har valt att utöka sitt sortiment av Bra Miljöval-märkta produkter och ge fler möjlighet att välja miljömärkt och bidra till att fasa ut miljö- och hälsofarliga kemikalier, säger Eva Eiderström, chef för Bra Miljöval.

Efterfrågan på miljömärkta produkter har ökat hos Åhléns samtidigt som kedjans mål är att erbjuda tredjepartscertifierade produkter innan 2025 där det är möjligt.  

— Att nu kunna erbjuda vardagsprodukter märkta med Bra Miljöval, en tuff märkning som vägleder våra kunder, är vi självklart glada och stolta över, säger Sofia Bothelius, strategi- och affärsutvecklingschef med övergripande ansvar för hållbarhet, Åhléns AB.

Tvålarna och diskmedlet som finns tillgängliga i handeln från början av januari är producerade i Sverige.

Bra Miljövals krav på kemiska produkter och kosmetika i korthet

  • Märkningen ställer långtgående krav på nedbrytbarhet och giftighet för vattenlevande organismer.
  • Högfluorerade ämnen (PFAS) och cykliska siloxaner tillåts inte.
  • Allergiframkallande konserveringsmedel är inte tillåtna.
  • Ämnen som misstänks orsaka cancer eller skada fertiliteten är inte tillåtna.
  • Hormonstörande ämnen (från SIN-listan) är inte tillåtna.
  • Krav ställs på produkternas förpackningar, för att minimera miljöpåverkan och gynna ett effektivt resursutnyttjande.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bra Miljöval-märkta tvålar och diskmedel.
Bra Miljöval-märkta tvålar och diskmedel.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bra Miljöval är en oberoende miljömärkning som bedrivs av Sveriges största miljöorganisation Naturskyddsföreningen med över 200 000 medlemmar. Bra Miljöval startade 1990 och märkningen bygger på två grundidéer: att naturresurser måste sparas samt att den biologiska mångfalden och människans hälsa inte får hotas. Bra Miljöval miljökrav är strikta och kriterierna skärps regelbundet. Produkter och tjänster måste därför fortsatt utvecklas för att kunna fortsätta bära Bra Miljöval.

Följ Bra Miljöval

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bra Miljöval

Nya miljökrav för att minska miljöpåverkan från godstransporter i tätorter13.9.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Hemkörning och utkörning till utlämningsställen av mat och varor har ökat markant de senaste åren enligt Transportanalys, vilket har resulterat i att fler lätta lastbilar rör sig i tätbebyggda områden. I tätorter utförs även transporter för distribution, bud, hantering av återvinning och restavfall. Den 13 september kommer miljömärkningen Bra Miljöval med nya miljökrav på lätta och tunga godstransporter för att minska miljöpåverkan från de som främst utförs inom tätorter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum