IT&Telekomföretagen

Almedalen: Livslångt lärande för digitaliseringen av Sverige

Dela

Digital kompetensförsörjning är en central utmaning för Sverige om vi ska bli bäst i världen på digitalisering. Digitaliseringsrådet efterfrågar en vision för de högre lärosätena och IT&Telekomföretagen befarar ett underskott på 70 000 digitala specialister år 2022. Det måste börja hända saker nu. Men vem tar ansvar och vad gör regeringen? Välkommen till IT&Telekomföretagens seminarium i Almedalen!

Medverkande: 
Peter Eriksson, Digitaliseringsminister och ordförande för digitaliseringsrådet
David Mothander, förbundsdirektör, IT&Telekomföretagen
Fredrik von Essen, näringspolitisk expert, IT&Telekomföretagen
Martin Linder, förbundsdirektör Unionen och medlem i digitaliseringsrådet
Darja Isaksson, digital strateg, entreprenör och tillträdande Generaldirektör på Vinnova
Jan Gulliksen, professor och vice rektor KTH och medlem i digitalisringsrådet
Katarina von Goës, expertgruppen för digitala investeringar, Regeringskansliet

Plats: Tjänsteföretagens hus, Almedalens Hotell, Strandvägen 8 i Visby
Tid: onsdag den 4 juli, kl. 10.00 – 10.45

Välkommen även till IT&Telekomföretagens mingel i Tjänsteföretagens hus på Almedalens Hotell tisdag den 3 juli kl 17.00 - 19.00. Kvällen inleds med en betraktelse av Andreas Ekström om branschen och frågan om vi håller på att förlora vårt digitala Nirvana. Andreas är journalist och författare och kommer i höst ut med boken ”Att hitta”. Precis som förra året gästas vi därefter av DJ:s, från branschen, som spelar sin favoritmusik.

Anmäl dig här.

Nyckelord

Kontakter

Om

IT&Telekomföretagen
IT&Telekomföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.itot.se/

IT&Telekomföretagen är en medlemsorganisation för alla företag inom IT- och telekomsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för IT och telekom.

Vi är idag ca 1 200 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare, och är ett av sju samverkande förbund inom Almega.

Följ IT&Telekomföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från IT&Telekomföretagen

IT&Telekomföretagen värvar från Unionen17.9.2018 07:55:00Pressmeddelande

IT&Telekomföretagen inom Almega har anställt Johan Forsberg som presschef. Johan Forsberg kommer närmast från fackförbundet Unionen där han arbetat bland annat som PR-manager, t f presschef och pressekreterare. Han har tidigare arbetat som pressansvarig på TV4 och har mångårig erfarenhet som journalist från några av Sveriges största mediehus som SVT och Aftonbladet. - IT&Telekomföretagen verkar i en otroligt spännande kontext. Framtidens arbetsliv är redan här och frågor kring digitalisering, automatisering och kompetensutveckling är högaktuella. Det ger mig i rollen som presschef möjlighet att öka synligheten och stärka medlemsnyttan och organisationens viktiga bransch- och avtalsarbete, säger Johan Forsberg. - Jag är övertygade att Johan med sin breda erfarenhet och journalistiska förankring kommer bidra till att IT&Telekomföretagen kan spela sin roll både som lots och motor för digitaliseringen av Sverige, säger David Mothander, förbundsdirektör, IT&Telekomföretagen. Och tillägger a

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum