IT&Telekomföretagen

Almedalen: Livslångt lärande för digitaliseringen av Sverige

Dela

Digital kompetensförsörjning är en central utmaning för Sverige om vi ska bli bäst i världen på digitalisering. Digitaliseringsrådet efterfrågar en vision för de högre lärosätena och IT&Telekomföretagen befarar ett underskott på 70 000 digitala specialister år 2022. Det måste börja hända saker nu. Men vem tar ansvar och vad gör regeringen? Välkommen till IT&Telekomföretagens seminarium i Almedalen!

Medverkande: 
Peter Eriksson, Digitaliseringsminister och ordförande för digitaliseringsrådet
David Mothander, förbundsdirektör, IT&Telekomföretagen
Fredrik von Essen, näringspolitisk expert, IT&Telekomföretagen
Martin Linder, förbundsdirektör Unionen och medlem i digitaliseringsrådet
Darja Isaksson, digital strateg, entreprenör och tillträdande Generaldirektör på Vinnova
Jan Gulliksen, professor och vice rektor KTH och medlem i digitalisringsrådet
Katarina von Goës, expertgruppen för digitala investeringar, Regeringskansliet

Plats: Tjänsteföretagens hus, Almedalens Hotell, Strandvägen 8 i Visby
Tid: onsdag den 4 juli, kl. 10.00 – 10.45

Välkommen även till IT&Telekomföretagens mingel i Tjänsteföretagens hus på Almedalens Hotell tisdag den 3 juli kl 17.00 - 19.00. Kvällen inleds med en betraktelse av Andreas Ekström om branschen och frågan om vi håller på att förlora vårt digitala Nirvana. Andreas är journalist och författare och kommer i höst ut med boken ”Att hitta”. Precis som förra året gästas vi därefter av DJ:s, från branschen, som spelar sin favoritmusik.

Anmäl dig här.

Nyckelord

Kontakter

Om

IT&Telekomföretagen
IT&Telekomföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.itot.se/

IT&Telekomföretagen är en medlemsorganisation för alla företag inom IT- och telekomsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för IT och telekom.

Vi är idag cirka 1 300 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av sju samverkande förbund inom Almega.

Följ IT&Telekomföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IT&Telekomföretagen

IT&Telekomföretagen rekryterar näringspolitisk chef28.11.2019 06:55:00 CETPressmeddelande

IT&Telekomföretagen inom Almega har anställt Christina Ramm-Ericson som näringspolitisk chef. Christina har tidigare arbetat som statssekreterare på både Arbetsmarknadsdepartementet och Socialdepartementet. Hon har också bland annat arbetat som biträdande samordningschef på Statsrådsberedningen. - Digitaliseringen är en av vår tids främsta möjligheter och samtidigt en stor samhällsutmaning. Det är ett område där Sverige och svenska företag ska vara världsledande. I rollen som näringspolitisk chef ser jag fram emot att vara med och forma landskapet för denna dynamiska bransch, säger Christina Ramm-Ericson. IT&Telekomföretagen inom Almega anställer även Frida Faxborn som förbundets projektkoordinator. Hon kommer också att arbeta som näringspolitisk expert med fokus på säkerhet. Frida har mångårig erfarenhet från Justitiedepartementet och arbetar i dag som kansliråd med frågor rörande informationssäkerhet och har tidigare erfarenhet från bland annat Arbetsmarknadsdepartementet och Rikspol

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum