Almega

Almega erbjuder 200 jobb under Järvaveckan

Dela

Kompetenskrisen utmanar tjänstesektorn. Företagen hittar inte personal att anställa. Bara med hjälp av en bättre fungerande integration kan fler nyanlända och utrikes födda få jobb. För att rekrytera nya medarbetare och förbättra integrationen kommer medlemsföretag från Kompetensföretagen, Almega Serviceföretagen och Fastighetsarbetsgivarna att närvara under Järvaveckan och erbjuda totalt 200 jobb.

- Trots att arbetsgivarna under många år haft stor efterfrågan på yrken med förhållandevis låga utbildningskrav är personalbristen stor. Sverige måste höja ambitionerna i integrationspolitiken om kompetenskrisen ska få en lösning. Därför är vi själva på plats under Järvaveckan och rekryterar, säger Andreas Åström, chef för näringspolitik och kommunikation på Almega.

Under veckan medverkar företag från flera branscher. Allt från städföretag till fastighetsbolag och bemanningsföretag närvarar på Spånga IP för att erbjuda riktiga jobb. De kommer att erbjuda jobb som vårdpersonal, barnskötare, städare, lagerpersonal, fastighetsskötare med flera.

- Vår ambition är att tillsätta 200 jobb hos våra medlemsföretag i vitt skilda branscher, och på samma gång bidra till att förbättra integrationen och situationen på Järvafältet. Som representanter för jobbskaparna det viktigt att visa ledarskap här, säger Andreas Åström.

Almega och medlemsföretagen närvarar onsdag till söndag under Järvaveckan och återfinns vid tältplats F09-11. Läs mer på www.almega.se/jarvaveckan.

Bilder

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

Staten måste stå för sjuklönekostnaden i sommar21.4.2020 10:15:18 CESTPressmeddelande

Nya siffror från SCB visar att sjukfrånvaron ökar kraftigt i Sverige. I mars 2020 var 98 000 fler personer sjukfrånvarande från jobbet jämfört med mars 2019. Totalt är nu sjukfrånvaron uppe i 219 000 personer, vilket innebär en ökning med 81 procent. Detta slår hårt mot företag som förutom fallande intäkter även fick kraftigt ökade sjuklönekostnader. Staten har övertagit betalningsansvaret för företagens sjuklönekostnader under april och maj, men kostnaden för mars får företagen betala.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum