AlmegaAlmega

Almega kommenterar överenskommelsen mellan S, C, L & Mp

Dela

Almegas kommentarer kring den överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet som idag presenterats. Överenskommelsen innehåller många områden som vi välkomnar som till exempel en breddning av Rut, att kompetensföretag även ska ingå i etableringsanställningar, att man ser över ett antal skatter samt att slopa förslag som vinstförbud för privata aktörer inom välfärden.

- Almega välkomnar överenskommelsen om Arbetsförmedlingen. Det är en glädjande nyhet att det oavsett regeringsbildning just nu finns en enad syn gällande att reformera Arbetsförmedlingen. Med en reformerad Arbetsförmedling kommer matchningen att förbättras och tiotusentals nya jobb att kunna tillsättas. Almega har en lösning på genomförandet som kommer att presenteras redan på torsdag den 17 januari, säger Stefan Koskinen, arbetsgivarpolitisk chef Almega.

- Det är bra att politiken nu tar tag i LAS-frågan och föreslår förändringar. Även om vi hade önskat mer omfattande förslag med en kortare tidplan. Men vi konstaterar att man nu aviserar att det blir ett tydligt utökade undantag från turordningsreglerna och dessutom lägre kostnader vid uppsägningar, särskilt för mindre företag. Även om detta inte löser företagens alla problem med LAS så är det ett viktigt steg i rätt riktning. Vi tror att det kommer att förbättra arbetsmarknadens funktionalitet och att det kommer att leda till fler anställningar där fler kan komma i jobb, säger Stefan Koskinen. 

- Vi tror också att de föreslagna förändringarna kommer att vara det nödvändiga tryck som behövs för att arbetsmarknadens parter ska kunna träffa en överenskommelse om modernisering av LAS.Jag är övertygad om att detta kommer att leda till att parterna tar ett samlat grepp över LAS-frågan och frågorna kring omställning och kompetensutveckling. Därför är vi också beredda att så snart som möjligt medverka i sådana partsförhandlingar, menar Stefan Koskinen.

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

Almega Friskvårdsföretagen: Är din PT en bluff?24.6.2019 09:24:49 CESTPressmeddelande

Sverige behöver fler duktiga personliga tränare. Samtidigt är det ett problem att PT inte är en skyddad titel, vilket innebär att vem som helst kan kalla sig PT – oavsett utbildningsnivå. Det gör det svårt för gymföretag att veta vilka de ska anställa, och det gör det svårt för konsumenter att veta vilken PT som håller måttet. Därför har Almega Friskvårdsföretagen nu lanserat hemsidan ptlicens.se – ett register över personliga tränare som innehar branschorganisationens licens.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum