Linköpings kommun

Anders Jolby blir ny utbildningsdirektör i Linköpings kommun

Dela

Nu är det klart att Anders Jolby blir ny utbildningsdirektör i Linköpings kommun. Han tillträder tjänsten den 1 december.

Anders Jolby. Foto: Anna Ericsson
Anders Jolby. Foto: Anna Ericsson

Anders Jolby kommer senast från Region Gotland där han har varit utbildningsdirektör och förvaltningschef för Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen. Innan dess arbetade han som förvaltningschef för Serviceförvaltningen i Region Gotland. Tidigare har han varit administrativ chef på Riksantikvarieämbetet och arbetat inom Försvarsmakten, bland annat som bataljonschef för P18 på Gotland.

Anders Jolby ser fram emot det nya uppdraget:

– Linköping är känt för starkt fokus på skola och bildning. Kommunen har också många styrkor med god tillväxt, universitet och ett starkt näringsliv. Samtidigt finns samma typer av utmaningar som många andra kommuner i Sverige har att hantera när det gäller kompetensförsörjning, elevers måluppfyllelse, trygghet och likvärdig skola. Jag är lika glad som hedrad över att ha fått det här förtroendet och ser fram emot att bidra med min kunskap och kompetens till Linköpings fortsatta utveckling, säger Anders Jolby.

Paul Håkansson, kommundirektör i Linköpings kommun, är glad över rekryteringen:

– Anders Jolby är en erfaren och trygg ledare som kan föra Utbildningsförvaltningen vidare på ett professionellt sätt. Han behärskar förvaltningens breda perspektiv och kan skapa den samsyn och sammanhållning som behövs. Anders erfarenhet från kommunledning kommer också till nytta i den gemensamma utvecklingen av kommunens förvaltningsorganisation som vi driver, säger Paul Håkansson.


Kontakter

Anders Jolby, tillträdande utbildningsdirektör i Linköpings kommun
Telefon 0707-603901

Per Conning, kommunikatör, Linköpings kommun
Telefon: 013-20 64 20

Bilder

Anders Jolby. Foto: Anna Ericsson
Anders Jolby. Foto: Anna Ericsson
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum