Svenska Ishockeyförbundet

Anders Larsson invald i IIHF:s styrelse

Dela

Idag beslutade Internationella Ishockeyförbundets kongress i Sankt Petersburg att välja in Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson i sin styrelse.

Efter fem år utan representant tar nu Sverige åter plats i Internationella Ishockeyförbundets högsta beslutande organ.

Idag valdes Anders Larsson in i IIHF:s styrelse efter två års arbete för att nå dit.

”Det är förstås både roligt och viktigt att svensk ishockey återigen tar plats i IIHF:s styrelse. Vi är en av de större ishockeynationerna och det är många frågor som också vi och våra klubbar kommer att möta de kommande åren. För egen del är det så klart en spännande och rolig utmaning och att få bidra med vår kunskap och erfarenhet i att utveckla den internationella ishockeyn”, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet.

Utnämningen av Anders Larsson som ledamot i IIHF:s styrelse är på fem år.

I Internationella Ishockeyförbundets styrelse bereds många principiella frågor och här fattas också beslut som har bäring på den globala ishockeyn.

Eftersom alla IIHF:s medlemsländer har varsin röst på kongressen har Svenska Ishockeyförbundet och Anders Larsson besökt både små som stora hockeynationer de senaste två åren och haft många möten. Utöver det har även flera länder bjudits in till Sverige för att ta del av bland annat vår utvecklingsmodell och utbyte av erfarenheter.

Vid kongressen valdes också Luc Tardif, Frankrike, att efterträda den avgående presidenten René Fasel, som varit IIHF:s president i 27 år.

Dessutom utsågs Svenska Ishockeyförbundets tidigare ordförande Christer Englund till Life Member i IIHF.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum