Göteborg & Co AB

Andrea Jovell på ny post i turismorganisationen SNDMO

Dela

Marknad- och kommunikationschef Andrea Jovell på Göteborg & Co går in som vice ordförande i föreningen SNDMO, Swedish Network of Destination Management Organisations. En sammanslutning av ett 40-tal städer runt om i landet med syftet att utveckla turism och besöksnäring.

Andrea Jovell, Göteborg & Co
Andrea Jovell, Göteborg & Co

- Svensk besöksnäring går igenom en iskall omvandling när 30 år av framgång fick en rejäl kalldusch under pandemin. Nu vill vi bidra till att utveckla ännu fler hållbara reseanledningar, att upplevelserna blir längre och resandet kommer igång på allvar. Att kombinera Göteborg & Co:s uppdrag att få fler att upptäcka och välja Göteborg med att jobba tillsammans med kollegor över hela Sverige och skapa förutsättningar för en framtida stark näring är väldigt givande, säger Andrea.

Föreningen SNDMO utvecklar svensk besöksnäring genom att samla destinationsorganisationer och städer från Sveriges större kommuner och är en ideell icke-vinstdrivande, opolitisk organisation. Föreningen ska fungera som ett påverkansorgan för nationella besöksnäringsfrågor mot relevanta intressenter och parter i svensk besöksnäring. Föreningen agerar även som ett gemensamt forum för kunskapsöverföring mellan organisationer för marknadsföring och destinationsutveckling.

SNDMO har ett aktivt utbyte medlemmar emellan, bland annat som:

  • dialogpartner i nationella forum som Tillväxtverket och Visit Sweden
  • utvecklare och beställare av analys och statistik för besöksnäringen
  • partner i samarbete med Lunds Universitet i forskningsprojekt för hållbar besöksnäring.

SNDMO har runt 40 medlemmar från Ystad till Haparanda. Styrelsen består av: Helena Bovin, Uppsala; Andrea Jovell, Göteborg, Sofie Lindholm, Västerås; Fredrik Jansson, Falkenberg; Monica Risenius, Kiruna.

Andrea är sedan tidigare representant i Visit Swedens arbete med varumärket Sverige och ledamot av Svenska Institutets styrgrupp för Swedish Design Movement, det nationella exportprogrammet för svensk design.

Kontakter

Bilder

Andrea Jovell, Göteborg & Co
Andrea Jovell, Göteborg & Co
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum