Norrköpings kommun

Ansökan till Norrköpings luciatåg 2022 har öppnat

Dela

För den som har en önskan om att delta i årets luciatåg i Norrköping är det dags att anmäla sig till audition. Alla som är mellan 16 och 25 år och folkbokförda i Norrköpings kommun är välkomna att anmäla sig.

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

– Vi söker personer som kan sprida ljus och skapa magisk stämning i staden. Norrköpings luciatåg kommer uppträda på luciakröningen den 12 december i De Geerhallen, och besöka många platser i Norrköping på själva luciadagen. Vi vet att det är ett mycket uppskattat inslag för Norrköpingsborna, och det känns väldigt roligt att förberedelserna för årets lucia nu sätter igång på riktigt, säger Clara Fyrberg, evenemangskoordinator på kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun.

Alla sökande som uppfyller grundkriterierna kallas till audition torsdag den 13 oktober. På audition får de sökande berätta om sig själv samt sjunga både solo och tillsammans med andra i en liten grupp.

– De sökande ska tycka om att sjunga och kunna trollbinda en publik. Vi hoppas på många sökande till årets luciatåg, och att man tar chansen att vara en del av det ärofyllda och roliga uppdraget. För många blir det en oförglömlig upplevelse och ett minne för livet, säger Clara Fyrberg.

Biljetter till luciakröningen i Louis de Geer släpps i november

Mer information och länk till anmälan hittar du på Audition lucia

Kontakt:
Clara Fyrberg
Titel: evenemangskoordinator, kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 29 06
E-post:clara.fyrberg@norrkoping.se

_______________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum