AP3 Tredje AP-fonden

AP3 söker Portföljförvaltare – Infrastruktur

Dela

Vi söker dig som har jobbat med infrastrukturinvesteringar och vill bli del av ett framgångsrikt team med ett långsiktigt samhällsuppdrag.

AP3s grupp för Alternativa Investeringar ansvarar för förvaltningen av fondens onoterade investeringar inom områdena fastigheter, private equity, infrastruktur, skog och försäkringsrisker. Gruppen, som består av fem personer, arbetar aktivt med analys/utvärdering av investeringar inom dessa områden samt löpande uppföljning och utvärdering av befintliga investeringar. Investeringar görs i Sverige och globalt både indirekt via fonder eller saminvesteringar och direkt genom bolag. I rollen som portföljförvaltare representerar du Tredje AP-fonden som ägare och står för ansvarsfullt- samt värdeskapande ägande utifrån respektive investerings förutsättningar. Nu söker teamet en förvaltare som kommer ha huvudsakligt fokus på infrastrukturinvesteringar.

Arbetsuppgifter  

Dina arbetsuppgifter kommer bl a bestå av:

 • Bevaka och utvärdera befintliga infrastrukturinvesteringar.
 • Bygga relationer med förvaltare, investeringsteam och saminvesterare.
 • Genomföra investeringsanalyser och utvärdera potentiella investeringar inom infrastruktur.
 • Ansvara för regelbundna rutiner såsom rapportering och resultatuppföljning.
 • Externa kontakter med förvaltare, rådgivare och jurister.
 • Tillfälle kommer att ges till arbete med investeringar inom gruppens andra förvaltningsområden.
 • Resor kommer att ingå i befattningen.

Din profil

Vi söker dig som har civilekonomexamen, ingenjör eller motsvarande akademisk utbildning med minst 5 års erfarenhet inom alternativa investeringar, där du arbetat med investeringsanalys, transaktionsarbete eller kreditbedömning. Alternativt har du en bakgrund som konsult eller erfarenhet från att arbeta operationellt i infrastrukturbolag eller med denna typ av bolag som kunder. Du har en djup förståelse för finansmarknaden och investeringar inom infrastruktur. Det är meriterande om du har erfarenhet av ett eller flera alternativa tillgångsslag så som fastigheter, private equity eller finansiering.

Du som person har

 • Förmåga att strukturera, prioritera, förankra och driva frågor inom ditt ansvarsområde
 • Stark analytisk förmåga
 • Väl utvecklad kommunikativ förmåga, både skriftligt och muntligt, på svenska och engelska
 • God samarbetsförmåga samt hög social kompetens
 • Gott omdöme och etisk kompass i kombination med hög integritet

Välkommen med din ansökan fram till och med den 24:e januari 2022. Vi kommer att hantera ansökningar löpande.

Ansökning sker via denna länk:

AP3 söker Portföljförvaltare – Infrastruktur – AP3 

Bilder

Om

AP3 Tredje AP-fonden
AP3 Tredje AP-fonden
Box 1176
111 91 Stockholm, SWEDEN

+46 (0)8 555 17 100http://www.ap3.se

AP3 är en av fem buffertfonder inom det svenska allmänna pensionssystemet. Per den 30 juni 2021 förvaltade fonden 466,9 miljarder kronor. Fonden har riksdagens uppdrag att förvalta fondkapitalet till största möjliga nytta för pensionssystemet genom att skapa en hög avkastning till en låg risknivå på ett föredömligt sätt. Läs mer om Tredje AP-fonden på ap3.se

 

Följ AP3 Tredje AP-fonden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AP3 Tredje AP-fonden

Med anledning av inslag i Sveriges radio P1 idag den 18/11 202118.11.2021 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Det riktas anklagelser mot AP3 rörande att fonden bryter mot AP-fondslagen och FNs konvention som rör icke-spridningsavtalet, NPT (Non-Proliferation Treaty). AP3 ser mycket allvarligt på detta och tillbakavisar anklagelserna. AP3 har inga investeringar i bolag som AP-fondernas etikråd har kommit fram till bryter mot FNs konvention rörande icke-spridningsavtalet. Enligt den nya lagens förarbete bör AP-fonderna samverka genom att ta fram gemensamma riktlinjer för vilka tillgångar som inte bör placeras i. Första-Fjärde AP-fonden har gemensamt givit Etikrådet i uppgift att bedöma vilka bolag som bryter mot FNs konventioner där det föreligger tydliga förbud som Sveriges riksdag har undertecknat och rekommenderat AP-fonderna att utesluta dessa bolag. AP3 liksom de andra fonderna har alltid följt Etikrådets rekommendationer sedan Etikrådet inrättades 2006. Det kan också vara värt att notera att det finns en FN-konvention som tydligt förbjuder kärnvapen som Riksdagen har valt att inte undertec

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum