Apollo

Apollo satsar på stadshotell

Dela
Som en del av satsningen på fler autentiska semesterupplevelser, lanserar Apollo nu den nya hotellkategorin "City". Den gemensamma nämnaren för de utvalda hotellen är att de är belägna i hjärtat av resmålets lokala centrum, nära till vardagslivet.

Apollos lokala tillhörighet har varit en del av researrangörens DNA från start. Fokus på unika och autentiska semesterupplevelser syns i urvalet av både destinationer och hotell, och den nya hotellkategorin City är inte ett undantag. Trots namnet är de utvalda hotellen inte stora internationella storstadshotell, utan unika hotell belägna i hjärtat av populära resmål.

- Det finns två huvudsakliga kriterier när svenskarna väljer resmål. Närhet till stranden och till centrum. På våra City-hotell får du både och. Här bor du i hjärtat av den lokala stadskärnan, med den autentiska vardagen, dofterna och smakerna precis utanför dörren, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef på Apollo.

Nya destinationer på kartan

För närvarande erbjuder researrangören 17 stadshotell på 11 olika destinationer. Många av dem är redan välkända, som Rethymnon på Kreta, Lissabon i Portugal och Las Palmas på Gran Canaria. Men den nya hotellkategorin bidrar även till nya destinationer på kartan, bland annat Epirus-regionens huvudstad Ioannina och grannstaden Preveza.

På sikt är målet att erbjuda City-hotell på samtliga charterdestinationer med lite större lokalt centrum och i utvalda större städer.

- På Dioni Boutique i Preveza kan du njuta av frukost på takterassen innan du lånar en cykel och utforskar staden, medan Palazzino di Corina är omgiven av venetiansk stil, mitt i hjärtat av Rethymnons gamla stad. Caju Le Petit Hotel på Madeira har varit både ett familjehus, en fabrik och även handelshus. Idag är det ett modernt hotell i stilren design, men detaljerna från tiden då riddare passerade utanför är fortfarande bevarade, fortsätter Miller Kinge.

Kriterier för Apollos nya City-hotell:

  1. Minst 3+
  2. Hög kundnöjdhet
  3. Centralt läge
  4. Nära till stranden eller privat pool
  5. Hög komfort och bra rumsfaciliteter
  6. Bra service och härlig atmosfär
  7. Lounge eller lobbybar

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum