Stockholms studentbostäder, SSSB

Årets hyresförhandling klar för Stockholms studentbostäder

Dela

Årets hyresförhandlingar mellan Stockholms studentbostäder och Stockholms studenthyresgästers förening är nu klar. Parterna har enats om en hyresöverenskommelse som innebär att hyrorna höjs med 2,0 procent från den 1 januari 2022.

– Det har varit förtroendefulla förhandlingar där båda parter visat en stor vilja att komma överens. Jag är nöjd över att vi nu kommer kunna meddela våra hyresgäster deras nya hyra i god tid så att de kan planera sin ekonomi inför nästa år. Jag vill understryka att den hyresutvecklingstakt vi har nu inte ger långsiktiga förutsättningar för en god förvaltning. Samhällsekonomins utveckling tillsammans med den kraftiga kostnadsökningen vi ser i Stockholmsregionen går helt enkelt inte i takt med hyresutvecklingen. Detta är något som hyresmarknadens parter generellt behöver ta ansvar för i kommande förhandlingar, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder. 

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Stockholms studentbostäder har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige med över 8000 bostäder i sitt bestånd. Företaget förvaltar, förmedlar och bygger studentbostäder.

Stockholms studentbostäder erbjuder allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm.

Företaget drivs i stiftelseform av ägaren och grundaren Stockholms studenters centralorganisation.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Miljö och klimat viktig valfråga för studenter7.9.2022 05:40:00 CEST | Pressmeddelande

En undersökning, framtagen på initiativ av Stockholms studentbostäder, visar att studenters åsikter inför valet skiljer sig åt jämfört med befolkningen i stort. Undersökningen visar exempelvis att ”miljö och klimat” är betydligt viktigare för studenter än för befolkningen i övrigt. Undersökningen visar också att Vänsterpartiet är betydligt mer populära och Sverigedemokraterna är mindre populära bland studenter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum