Norrköpings kommun

Årets Kulturnatten+ blir tre dagar

Dela

Det blir en annorlunda kulturnatt i Norrköping även i år. Fokus ligger på att det ska vara tryggt och säkert utifrån risk för smittspridning. I år blir Kulturnatten+ tre dagar, från fredagen den 24 september till söndagen den 26 september.

Foto: Ida Zimmerman
Foto: Ida Zimmerman

– Vi är medvetna om den svåra situation vi befinner oss i men vi är förhoppningsfulla om att smittoläget kommer att se annorlunda ut i slutet av september så att vi kan genomföra Kulturnatten+. Vi kommer självklart anpassa Kulturnatten+ efter rådande restriktioner, säger Carita Nord Isgren, projektledare för Kulturnatten+.

Kultur- och fritidskontoret i Norrköpings kommun vill redan nu informera om årets Kulturnatten+. Anledningen är att många arrangörer frågat om årets upplägg. Kommunen söker just nu även efter den konstnär, illustratör eller formgivare som ska göra årets kulturnattsaffisch.

2020 genomfördes Kulturnatten under en hel vecka för att sprida ut evenemangen och på så vis minska smittorisken.

– Många uppskattade att Kulturnatten förlängdes men en del tyckte att det blev lite för långdraget med en vecka så i år har vi beslutat att prova med tre dagar, säger Carita Nord Isgren.

Utgångspunkten är att genomföra Kulturnatten+ på ett säkert och tryggt sätt för att minimera smittspridning. Genom att förlänga Kulturnatten till tre dagar sprids evenemangen ut både i tid och geografiskt. Beroende på det aktuella smittoläget kommer kultur- och fritidskontoret även i år att uppmana alla arrangörer att vid behov fokusera på digitala evenemang och utomhusevenemang. 

– Vi kommer att föra en tät dialog med varje arrangör för att säkerställa en trygg och säker Kulturnatten+, säger Carita Nord Isgren.

Kultur- och fritidskontoret ansvarar för samordning och planering utifrån rådande läge, marktillstånd samt information kopplat till covid-19. Varje arrangör ansvarar för sitt evenemang, innehåll och ansvarar för att restriktionerna följs. Besökarna har i sin tur alla ett ansvar att hålla avstånd och vara noga med handhygien. Om man inte är frisk, kan man inte delta fysiskt på plats men ändå det ta del av det digitala utbudet under hela långhelgen som Kulturnatten+ pågår.

Förra året arrangerades cirka 300 kulturella evenemang under den vecka som Kulturnatten+ pågick.

–  Förhoppingen är att det blir lika många i år. Vi vet att Norrköpingsborna längtar efter kultur och vi vill att hela Norrköping ska vibrera av kultur under denna långhelg. Förra året såg vi en stor kreativitet och ett stort engagemang från alla arrangörer och hoppas att det även i år kommer att bli en Kulturnatten+ som verkligen fyller på vårt behov av kultur, säger Carita Nord Isgren.

Kontakt:
Carita Nord Isgren
Titel: evenemangskoordinator, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 0730 - 20 20 60

___________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Foto: Ida Zimmerman
Foto: Ida Zimmerman
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Jakten på plast har lett till minskad klimatpåverkan21.4.2021 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Samverkansprojekt Jakten på plasten har resulterat i nya metoder, verktyg och arbetsmaterial som kan användas för att minska kommunernas miljö- och klimatpåverkan från plast. Genom att ta bort onödiga plastprodukter ur sortimentet, minska användningen av flertalet plastprodukter och öka andelen återvunnen plast så har kommunerna Uppsala, Eskilstuna, Norrköping och Linköping tillsammans minskat sin klimatpåverkan med över 2 000 CO2 per år.

Brister i utförandet av hemtjänstinsatser anmäls enligt lex Sarah14.4.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

I oktober 2020 var en hemtjänsttagare utan mat och dryck under ett och ett halvt dygn i ett svalt bostadshus. Hemtjänsten gjorde under perioden tre besök hos personen men på grund av brister i informationsöverföringen uppmärksammades inte vilken tid som förflutit sedan personen senast åt eller drack. Vård- och omsorgskontoret ser allvarligt på händelsen och anmäler till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Sarah.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum