Svenska Ishockeyförbundet

Årets ledare, junior och pressvärd är utsedda för säsongen 2020/2021

Dela

Under veckan har ärofyllda priser delats ut efter SM-slutspelet och Hockeyallsvenska finalen.

Sam Hallam, Växjö Lakers Årets Ledare 2020/2021

Han blev det 2015, sedan han vunnit sitt första SM-guld med Växjö Lakers och blev det nu igen, sedan han vunnit sitt tredje SM-guld på sex år med Smålandsklubben.

Ännu har inte Sam Hallam förlorat ett finalspel och redan som blott 41-åring tillhör han de riktigt stora coacherna genom tiderna i Sverige.

Sam Hallam började sin aktiva karriär i AIK en gång i tiden. I Bofors blev det sedermera fyra säsonger i Hockeyallsvenskan innan han inledde sin tränarbana i klubbens J 20-lag.

Inför säsongen 2012-13 kom Sam Hallam till Växjö Lakers, där det två år senare blev SM-guld. I sin tionde (!) säsong som coach i Växjö vann nu Sam Hallam sitt tredje mästerskap och han har inte förlorat ett finalspel.

Motiveringen till priset Årets Ledare:

"Lugn i båset och ett föredöme som coach och ledare. Redan som 41-åring en av de allra främste genom tiderna. I finalspel tre gånger - och tre SM-guld, det säger allt."

Se vilka som vunnit priset tidigare i "Hockeyboken"

_________________________________________________________________________

William Eklund, Djurgårdens är Årets Junior 2020/2021

Efter säsongen 2020/21 noterar vi att Djurgårdens IF:s duktige forward William Eklund utsetts till Årets Junior av Kamaratföreningen Ishockeyjournalisterna.

Detta efter en närmast kaosartad säsong emd Covid -19, som ett spöke över allt. Just den sjukdomen drabbades William av också och missade JVM, där han skulle vara en av de stora stjärnorna.

William Eklund gjorde sin debut i SHl redan som 17-åring. Debutsäsongen blev det 20 matcher i DIF-tröjan.

Men det var under säsongen 2020/21 som William Eklund, född 12 oktober 2002, slog igenom på allvar. Han spelade 40 matcher i SHL:s grundserie och Djurgårdens tre play off-matcher. I SHL blev det finfina poängnoteringen 23 poäng, varav elva mål.

William spås en lysande framtid och togs också med i Tre Kronor i de inledande förberedelserna i Malmö mot Danmark och Norge. I landslagsdebuten mot Danmark gjorde han ett mål och en assist i Nordic Cup.

"Lill-Fimpen", smeknamnet efter pappa Christian, svarade för en hyperelegant debutpoäng i Tre Kronor-dressen. Han satte fart bakom motståndarmålet, levrereade en maskerad passning till Färjestads Michael Lindqvist. Målvakten Thomas Lillie tittade precis som Eklund åt ett annat håll och Lindqvist kunde prickskjuta 2-0.

I mittperiodens allra sista sekund gjorde William Eklund 3-0 i matchen som Tre Kronor vann med 4-2.

- landslagsdebuten blev ett fantastiskt minne, säger William. Och att dessutom få göra två poäng var som en dröm.

Djurgårdsforwarden var med i sista turneringen innan VM i Prag, men skadade sig tyvärr och fick lämna den blivande VM-truppen. 18-åringen hann dock med att visa att här har svensk ishockey en ny storspelare på gång.

Tidningen Expressen delade ut Årets Junior ända till dess att Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna tog över priset säsongen 1992/93.

Juryns motivering lyder så här:

"Teknisk, stark forward som utvecklats snabbt och spås en lysande framtid. Redan som 18-åring hade han fått stor erfarenhet, som kommer att bära honom långt."

Se vilka som vunnit priset tidigare i "Hockeyboken" 

_________________________________________________________________________

Sven Sandström, Rögle BK är utsedd till Årets Pressvärd 2021

Efter säsongen 2020/21 utsågs Sven Sandström, Rögle BK, som vinnare av den här utmärkelsen.

Det är just Sven som all gästande media tas emot av inför matcherna. Hans engagemang, ödmjukhet i all hans ideella arbete gör att trivseln blir mycket stor.

Juryns motivering till Årets Pressvärd:

"Ödmjukhet och engagemang för att all media ska trivs kännetecknar Sven Sandström, Rögle BK:s pressvärd."

Se vilka som vunnit priset tidigare i "Hockeyboken"

Nyckelord

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Ishockeyns förbudsmöte avslutat: Anders Larsson omvald som ordförande och nya ekonomiska licenskrav införs11.6.2021 12:25:37 CEST | Pressmeddelande

Idag fredag den 11 juni genomfördes Svenska Ishockeyförbundets förbundsmöte digitalt. Anders Larsson omvaldes till ordförande och förbundsmötet beslutade att införa nya ekonomiska licenskrav för spel i SDHL, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. I övrigt beslutades att införa nationella principer för optimerad spelarutveckling i hela landet. Förbundet redovisade också ett ekonomiskt resultat i balans över den senaste tvåårsperioden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum