Industriarbetsgivarna

Avtal för byggnadsämnesindustrin klart

Dela
Industriarbetsgivarna och IF Metall har i dag, den 11 maj, träffat avtal för byggnadsämnesindustrin – Byggnadsämnesavtalet. Avtalet omfattar drygt 170 företag med 7 340 arbetare och följer det märke som industrins parter träffade tidigare. ”Vi har idag tecknat ytterligare ett kollektivavtal med IF Metall. Vi är nöjda med avtalet som ger både stabilitet och flexibilitet”, säger Per Widolf förhandlingschef på Industriarbetsgivarna.
Foto TT Anders Wiklund
Foto TT Anders Wiklund

Förhandlingarna mellan Industriarbetsgivarna och IF Metall om ett nytt kollektivavtal för byggnadsämnesindustrin – Byggnadsämnesavtalet blev klart i dag. Avtalet följer industrins riktmärke och är på 24 månader och det har ett samlat avtalsvärde på 7,4 procent. Avtalet löper ut den 31 maj 2025.

– Ett tvåårsavtal gör att företagen kan planera sina kostnader och på sikt bidrar detta till att kunna komma tillbaka till ett kostnadsläge som bottnar i produktivitetsutveckling och som stärker konkurrenskraften, säger Per Widolf.

Han är nöjd med de villkorsförändringar i avtalet som gör att byggnadsämnesföretagen får en större flexibilitet.

– Det har varit viktigt för våra företag i förhandlingarna för att de ska kunna öka produktiviteten och stärka konkurrenskraften. Konkurrensen från omvärlden är stenhård, säger Per Widolf.

Kontakter

Bilder

Foto TT Anders Wiklund
Foto TT Anders Wiklund
Ladda ned bild

Om

Industriarbetsgivarna
Industriarbetsgivarna
Storgatan 19
102 45 Stockholm

08-762 67 55http://www.industriarbetsgivarna.se/

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri. Industriarbetsgivarna företräder drygt 1000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda.

Följ Industriarbetsgivarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Industriarbetsgivarna

Avtal för massa- och pappersindustrin klart2.4.2023 13:35:00 CEST | Pressmeddelande

Industriarbetsgivarna och Pappers har idag träffat avtal. Avtalet följer det märke som industrins parter träffade tidigare i veckan och som är normerande för hela arbetsmarknaden. ”Förhandlingarna med Pappers är nu i hamn och de har skett i konstruktiv anda. Vi har nu ett avtal på plats som innebär att företagen inom svensk massa- och pappersindustri får stabilitet och förutsägbarhet både vad gäller både villkor och lönekostnader”, säger Per Widolf förhandlingschef på Industriarbetsgivarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum