Industriarbetsgivarna

Avtal för massa- och pappersindustrin klart

Dela
Industriarbetsgivarna och Pappers har idag träffat avtal. Avtalet följer det märke som industrins parter träffade tidigare i veckan och som är normerande för hela arbetsmarknaden. ”Förhandlingarna med Pappers är nu i hamn och de har skett i konstruktiv anda. Vi har nu ett avtal på plats som innebär att företagen inom svensk massa- och pappersindustri får stabilitet och förutsägbarhet både vad gäller både villkor och lönekostnader”, säger Per Widolf förhandlingschef på Industriarbetsgivarna.

Förhandlingarna mellan Industriarbetsgivarna och Pappers blev klara idag, söndagen den 2 april. Avtalet följer industrins riktmärke och är på 24 månader och har ett samlat avtalsvärde på 7,4 procent. Avtalet löper ut den 31 mars 2025.

– Vi är nöjda att kunna konstatera att vi har ett avtal på plats också för massa- och pappersindustrin och att vi även gjort viktiga strukturella förändringar i avtalet, säger Per Widolf.

Samtidigt noterar han att det är positivt att avtalet är på två år.

– Det gör att vi nu har vi tid på oss att, tillsammans med våra motparter, utveckla branschavtalet inom massa- och pappersindustrin i våra gemensamma arbetsgrupper, säger han.

– För oss på Industriarbetsgivarna och för våra medlemsföretag är det viktigt att vi fortsätter att öka flexibiliteten. Förtagen inom massa- och pappersindustrin går tjugofyra-sju och våra avtal måste underlätta detta, konstaterar Per Widolf.

Avtalet mellan Industriarbetsgivarna och Pappers omfattar cirka 12 000 arbetare.

Kontakter

Bilder

Om

Industriarbetsgivarna
Industriarbetsgivarna
Storgatan 19
102 45 Stockholm

08-762 67 55http://www.industriarbetsgivarna.se/

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri. Industriarbetsgivarna företräder drygt 1000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda.

Följ Industriarbetsgivarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Industriarbetsgivarna

Avtal för byggnadsämnesindustrin klart11.5.2023 15:29:46 CEST | Pressmeddelande

Industriarbetsgivarna och IF Metall har i dag, den 11 maj, träffat avtal för byggnadsämnesindustrin – Byggnadsämnesavtalet. Avtalet omfattar drygt 170 företag med 7 340 arbetare och följer det märke som industrins parter träffade tidigare. ”Vi har idag tecknat ytterligare ett kollektivavtal med IF Metall. Vi är nöjda med avtalet som ger både stabilitet och flexibilitet”, säger Per Widolf förhandlingschef på Industriarbetsgivarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum