Socialdemokraterna

Axel Björneke utsedd till valledare för Socialdemokraterna

Dela

Den 1 juni tillträder Axel Björneke som valledare för Socialdemokraterna. Axel Björneke är idag presschef för partiet.

Axel Björneke har tidigare arbetat som opinionsanalytiker på partistyrelsens kansli. Han har sin bakgrund i undersökningsbranschen och har arbetat flera år på Kantar Sifo som Account Manager. Han kom till partikansliet från Pensionsmyndigheten där han arbetade som marknadsanalytiker.

– Det vägval Sverige gör i valet nästa år kommer att vara avgörande för landets utveckling under lång tid, när det gäller så väl välfärden som jobben och tryggheten. Jag är övertygad om att det finns ett starkt stöd för socialdemokratisk politik bland väljarna och ser fram emot att vara med och leda partiets arbete för att få förnyat förtroende av väljarna 2022, säger Axel Björneke.

– Axel Björneke har stort förtroende i vårt parti och har som presschef stärkt partiets röst i debatten vid sidan av det samarbete vi ingår i med januaripartierna. Det ska aldrig råda någon tvivel om att vi alltid sätter välfärden och vanligt folks trygghet först och den tydligheten kommer vara viktig i kommande valrörelse, säger Lena Rådström Baastad, partisekreterare för Socialdemokraterna.

Emma Cederstrand utsedd till tillförordnad presschef
Som tillförordnad presschef utses Emma Cederstrand från 1 juni fram till valet i september 2022.

Emma Cederstrand har det senaste året arbetat som pressekreterare för Socialdemokraterna. Hon var tidigare påverkansrådgivare på barnrättsorganisationen Plan International Sverige och har lång erfarenhet från press- och påverkansarbete inom civilsamhället, framför allt från kvinno- och tjejjourrörelsen.

Presskontakt

tel: 08 - 700 26 83

mejl: press@socialdemokraterna.se

Bilder

Om

Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum