Jönköpings kommun

Badet i Norrahammar sportcenter öppnar igen

Dela

Simbassängen i Norrahammar är nu utbytt och ersatt med en bassäng i rostfritt stål vilket gör att den behöver mindre underhåll och får en längre livslängd. Norrahammar sportcenters bad öppnar för allmänhet och förening måndagen den 4 oktober men redan den 27 september kan skolans simundervisning börja i den nya bassängen.

Den nya bassängen i rostfritt stål är snart redo för att ta emot besökarna.
Den nya bassängen i rostfritt stål är snart redo för att ta emot besökarna.

- Anledningen till att allmänhet och förening får tillträde till badanläggningen först en vecka senare är att vi har en del att göra i anläggningen som vi inte kommit åt att göra under renoveringen, säger Zophie Vilppala Edvinsson, enhetschef för tempererade bad, kultur- och fritidsförvaltningen. 

- Bassängen besiktigades den 10 september med en rad punkter som behövde åtgärdas. Slutbesiktning görs den 24 september då alla punkter utom en ska vara åtgärdade för att badet ska kunna öppna, säger Jesper Johnsson, tekniska kontoret, som varit ansvarig och haft kontakt med entreprenören under renoveringen.

Han fortsätter: Den återstående punkten att lösa från slutbesiktningen är bassängbotten som under svetsarbetet blev deformerad på några ställen. Det påverkar inte badkvaliteten men åtgärder behöver göras. För att göra detta behöver badet stängas igen under en kortare period, som just nu bedöms till tre veckor. Entreprenören håller nu på att upprätta en åtgärdsplan och när arbetet ska utföras kommer vi informera om i god tid. En del av åtgärdsplanen är, förutom reparationsarbetet, även att planera in arbetet på ett sådant sätt att verksamheten i simhallen påverkas och störs så lite som möjligt.

Nyckelord

Kontakter

Zophie Vilppala Edvinsson
Enhetschef, tempererade bad, kultur- och fritidsförvaltningen
zophie.vilppala-edvinsson@jonkoping.se
Tfn: 036-107324

Jesper Johnsson
VVS-ingenjör, tekniska kontoret
jesper.johnsson@jonkoping.se
Tfn: 036-103843

Bilder

Den nya bassängen i rostfritt stål är snart redo för att ta emot besökarna.
Den nya bassängen i rostfritt stål är snart redo för att ta emot besökarna.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Så fortsätter Jönköpings kommun arbetet kring föroreningarna på Mariebo13.10.2021 14:18:32 CEST | Pressmeddelande

Jönköpings kommun är en av flera myndigheter som arbetar med projektet kring föroreningarna i stadsdelen Mariebo. Kommunen har haft flera möten med de boende i olika former och det finns en gemensam kommunikationsgrupp där tjänstepersoner från kommunen, SGU och Länsstyrelsen ingår. De boende i området får regelbunden information utskickad och många informationsmöten har hållits där de boendes synpunkter i projektet tas tillvara.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum