Axess

Befria kulturen!

Dela

I sommarnumret av Axess (5/2018) resonerar nio skribenter om vilken kulturfråga som borde få ordentligt med uppmärksamhet före valet i höst. Finns det någon röd tråd i inläggen handlar den om ökat skydd för kulturens frihet och självständighet. Dessutom: Vårens svenska fackböcker. Erik W Larsson går på möte med Bernie Sanders. Gunilla Kindstrand deppar över egotrippar på Historiska museet.

I ledaren skriver PJ Anders Linder om den allt hetare konflikten stad mot land och hoppas att spenatskräcken ska lägga sig.

Läs ledaren och temaartiklarna digitalt här: axess.se/magasin

Behöver du ett recensionsexemplar? Kontakta redaktionen@axess.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Axess
Axess
Jakobsbergsgatan 2
111 44 Stockholm

http://www.axess.se

Axess består av Axess Magasin, Axess TV och Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse. Stiftelsen arrangerar seminarier, ger ut böcker och delar årligen ut Stora fackbokspriset. Magasinet är en kultur- och samhällstidskrift som utkommer nio gånger per år. Axess TV visar inköpta och egenproducerade program som berör samhällsfrågor, kultur och vetenskap.

Följ Axess

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Axess

Nominerade till Stora Fackbokspriset7.11.2018 07:05:00Pressmeddelande

Axel och Margaret Ax:son Johnsons Stiftelse för allmännyttiga ändamål utdelar varje år, givet det finns en värdig mottagare, Stora fackbokspriset om 125 000 kronor till den eller de (levande personer) som skrivit årets fackbok i enlighet med Forum Axess devis ”Vetenskap, bildning tradition”. Tanken är att stödja det slag framstående essäistiskt humanistiskt författarskap som lyfter fram vetenskap, bildning, tradition med hög stilistisk och fackmässig verkshöjd. Syftet är att på svensk botten uppmuntra en berättande humanistisk bildningstradition präglad av stilistisk briljans.​

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum