Region Uppsala

Bekräftat dödsfall av covid-19 i Region Uppsala

Dela

Region Uppsala har fått sitt första dödsfall i coronavirusinfektion covid-19. Det handlar om en äldre person med underliggande sjukdom, som under en period har varit dålig.

Med hänvisning till patientsekretess och av hänsyn till anhöriga kommer inga personliga uppgifter att lämnas ut.

- Det är ett mycket tråkigt besked, där våra tankar nu går till den avlidnes närstående. Då vi bara befinner oss i början av en besvärlig period så finns det tyvärr anledning att tro att detta inte heller kommer att bli det sista dödsfallet i covid-19 som berör Region Uppsala. Det förtar inte på något vis det tragiska i att detta nu skett, kommenterar Mikael Köhler, tf hälso- och sjukvårdsdirektör.

Region Uppsala kommer att fortsätta sitt arbete med att på alla sätt och vis försöka skydda inte minst de som tillhör en riskgrupp från att smittas av det nya coronaviruset.

Nyckelord

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum