Järfälla Kommun

Bernt Welander är Årets företagare i Järfälla 2019

Dela

Bernt Welander är Årets företagare i Järfälla 2019. Bernt har sedan starten 2014 byggt upp en av Järfällas mest populära dagligvarubutiker inom ramen för ICA Maxi-konceptet och på kort tid ökat såväl omsättning som antalet anställda rejält, samtidigt som han har ett stort samhällsengagemang.

Årets företagare är ett hederstecken till en enskild företagare som under året utfört en prestation som med hänsyn till förutsättningar och omständigheter framstår som en berömvärd förebild för företagare och samhället i övrigt. Utmärkelsen är ett årligen återkommande samarbete mellan Företagarna och Järfälla kommun.

– Företagen är en väldigt viktig del av Järfälla och de bidrar med bland annat arbetsplatser och tillväxt. Därför är det extra kul att dela ut priset till årets företagare. Bernt Welander är genom sitt framgångsrika företagande och engagemang i miljö- och samhällsfrågor en väldigt bra förebild för unga entreprenörer och när det kommer till att ta ett samhällsansvar och jag hoppas att utmärkelsen kan inspirera andra att våga satsa på sina idéer, säger kommunstyrelsens ordförande i Järfälla Emma Feldman (M).

Juryns motivering

"Bernt Welander har sedan starten 2014 byggt upp en av Järfällas mest populära dagligvarubutiker inom ramen för ICA Maxi-konceptet. På kort tid har både omsättning och antalet anställda ökat anmärkningsvärt. Därtill har Bernt Welander på ett framsynt och systematiskt vis engagerat sitt företag i miljö- och energiarbete, tagit stort ansvar för lokalsamhället i form av att erbjuda anställningsmöjligheter för nyanlända och ungdomar, samt erbjudit sponsring av både idrottsföreningar och ideella organisationer som Barncancerfonden. Sammantaget gör detta Bernt Welander till en mycket positiv kraft i samhället och en god företrädare för framtidens företagande."

Mer information

Fredrik Persson, VD Järfälla Näringsliv AB, fredrik.persson@jarfalla.se

Emma Feldman (M), ordförande kommunstyrelsen, presskontakt John Backvid, john.backvid@jarfalla.se, 073-077 79 75

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum