Linköpings kommun

Beslut om ny badsjö på Tinnisområdet

Dela

Idag fattade kommunstyrelsen beslut om att en konstgjord badsjö ska byggas på Tinnisområdet. Beslutet är i linje med beredningsgruppens förslag.

En politisk beredningsgrupp fick i våras ett uppdrag att titta närmare på tre alternativa lösningar för Tinnisområdet. Den 30 september fattade en enig beredningsgrupp beslut om att ställa sig bakom förslag 1, som är en park med maximerad badanläggning. Idag fattade kommunstyrelsen beslut i linje med gruppens ställningstagande.

– Allians för Linköping har haft en tydlig ambition med att hitta en bred politisk majoritet kring Tinnis framtid, därför är jag glad att kommunstyrelsen i bred enighet har ställt sig bakom inriktningsbeslutet att det även fortsättningsvis kommer att finnas en badsjö på Tinnisområdet. Jag ser fram emot det fortsatta arbetet där detaljerna för området kommer arbetas fram för att skapa ett område med maximal attraktivitet som finns till för alla Linköpingsbor, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Tillgänglighet viktigt

Vi tycker att det är positivt att beredningsgruppen har ställt sig bakom förslaget om en badsjö och att den ska vara så stor som möjligt. Vi ser fram mot Tinnis som en framtida mötesplats som är avgiftsfri och tillgänglig för alla, säger Mari Hultgren (S), kommunalråd och vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden kommer att få i uppdrag att arbeta vidare med områdets utformning. I det arbetet ska det läggas särskild vikt vid trygghet och tillgänglighet, för att området ska bli så bra och attraktivt som möjligt för Linköpingsborna.

Slutligt beslut fattas av kommunfullmäktige den 23 november.

Fakta om förslag 1: badanläggning med maximerad vattenyta 

  • En större badanläggning med en yta på cirka 5500 kvm. 
  • Runt badanläggningen finns en park med en bäck dragen längs badanläggningens södra sida mot den nya simhallen. Bäckens utformning gör det möjligt för parken att hantera stora vattenhöjningar vid skyfall och större regnmängder. 
  • Byggkostnad: 380 miljoner (plus/minus 80 miljoner, det vill säga mellan 300 och 460 miljoner kronor).

Läs mer om förslaget och Folkungavallens utveckling

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Leanlink satsar på sjuksköterskor3.12.2021 09:01:28 CET | Pressmeddelande

Linköpings kommun väljer att göra en särskild lönesatsning på sjuksköterskor och distriktssköterskor inom Leanlink. – Det är positivt att vi nu kan göra en riktad och efterlängtad satsning på den här prioriterade gruppen. Det ligger väl i linje med kommunens personalpolitik och arbetet med att vara en attraktiv arbetsgivare, säger Denisé Cassel (KD), kommunstyrelsens vice ordförande och ansvarig för personalfrågor.

Linköpings sommarblommor skapar arbete1.12.2021 16:00:00 CET | Pressmeddelande

Linköpings kommun vidtar en rad insatser för att minska försörjningsstödet bland annat genom att tillskapa flera insatser med arbetslika aktiviteter. Det är viktigt att skapa aktiviteter inom områden som kan leda till egenförsörjning. Efterfrågan på arbetskraft inom de gröna näringarna ökar och behovet fylls idag ofta med utländsk arbetskraft. I Trädgårdsföreningens växthus odlas kommunens sommarblommor, lökar och annan växtutsmyckning och det kommer nu också att bli ett växtcentrum för 16 arbetslika aktiviteter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum