RF/SISU

Betydelsefull position för Svensk Antidoping  

Dela
Utnämningen av Sveriges idrottsminister Amanda Lind till en av posterna i WADA:s (World Anti-Doping Agency) stiftelsestyrelse är betydelsefullt för Svensk Antidoping.

– Jag och Svensk Antidoping är stolta och glada åt Amanda Linds utnämning och ser fram mot ett ännu tätare samarbete med idrottsministern än tidigare. Det är ett uttryck dels för att man internationellt vill ha med Sverige i ledningen av antidopingarbetet, och att man förstått att den svenska idrottsministern har en stor kapacitet för arbetet med hälsosam och rättvis idrott även utanför Sveriges gränser, säger Åke Andrén Sandberg, ordförande i Dopingkommissionen. 

Sverige har en lång tradition av gedigetoch väl erkänt antidopingarbete inom idrotten med ett högt anseende inom internationell antidoping.

– Vi kommer att hjälpa och stöttaAmanda Lindpå alla de sätt hon önskar så att vi kan nå vårt gemensamma mål - en dopingfri idrott, säger Åke AndrénSandberg.

För mer information

Åke Andrén Sandberg 
Ordförande Dopingkommissionen 
070-222 15 77

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 71 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum