Uppsala kommun

Bidragsansökan från Palestinska Folkets Förening väntas avslås

Dela

Uppsala kommun förväntas avslå Palestinska Folkets Förenings bidragsansökan efter att antisemitiska bilder använts under en demonstration som genomfördes lördagen den 11 maj i Uppsala. Det beslutades i arbetsmarknadsnämndens arbetsutskott måndagen den 3 juni.

– Antisemitism är ett ökande problem och vi måste vidta alla nödvändiga åtgärder för att komma till rätta med det. Nolltolerans gäller. Den berörda föreningen har inte levt upp till kommunens bidragskriterier och därför avslår vi deras ansökan. Inför kommande ansökningar måste de redovisa en åtgärdsplan om hur den aktuella föreningen arbetar med demokratiska värderingar och mot anti-semitism, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Följande fyra att-satser går upp för beslut vid arbetsmarknadsnämndens möte den 10 juni:

Att avslå ansökan om verksamhetsbidrag från Palestinska Folkets Förening,

Att Palestinska Folkets Förening inför kommande ansökningar ska redovisa en åtgärdsplan om hur föreningen arbetar mot antisemitism,

Att uppdra till förvaltningen att säkerställa att nämndens bidrag till föreningar och organisationer stoppas om berörd förening eller organisation på direkt eller indirekt sätt frångår nämndens kriterier för bidragsgivningen,

Att uppdra till förvaltningen att utreda om rutiner om återkrav införs när en förening eller organisation bryter mot nämndens krav när det gäller demokrati, jämställdhet samt att ej diskriminera utifrån diskrimineringsgrunderna inklusive rasism som exempelvis antisemitism.

– Det är viktigt att bidragsutbetalningar baseras på grundläggande demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter, säger Lena Winterbom, direktör arbetsmarknadsförvaltningen.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till pressträff för sommargatan20.5.2020 17:00:00 CESTPressmeddelande

Nu på fredag öppnas Uppsalas första sommargata! Vi påminner om pressträffen i samband med det, som vi tidigare informerat om. När: fredag 22 maj kl 10.00 Plats: Östra Ågatan vid Nybron Kommunalråd Rickard Malmström och projektledare Jakob Andersson finns på plats för att berätta mer om sommargatan och svara på frågor. Sommargatan införs maj-augusti på Östra Ågatan mellan Klostergatan och Bangårdsgatan. Den innebär att bilarnas framkomlighet begränsas till förmån för gående och vistelse, och att ytan närmast ån möbleras med planteringar och sittplatser. Sommargatan får ett tillfälligt förbud mot genomfart för motorfordon norrifrån och rekommenderad lägre hastighet 20 km/tim. Antalet bilparkeringsplatser i anslutning till sommargatan förblir oförändrade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum