Uppsala kommun

Bidragsansökan från Palestinska Folkets Förening väntas avslås

Dela

Uppsala kommun förväntas avslå Palestinska Folkets Förenings bidragsansökan efter att antisemitiska bilder använts under en demonstration som genomfördes lördagen den 11 maj i Uppsala. Det beslutades i arbetsmarknadsnämndens arbetsutskott måndagen den 3 juni.

– Antisemitism är ett ökande problem och vi måste vidta alla nödvändiga åtgärder för att komma till rätta med det. Nolltolerans gäller. Den berörda föreningen har inte levt upp till kommunens bidragskriterier och därför avslår vi deras ansökan. Inför kommande ansökningar måste de redovisa en åtgärdsplan om hur den aktuella föreningen arbetar med demokratiska värderingar och mot anti-semitism, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Följande fyra att-satser går upp för beslut vid arbetsmarknadsnämndens möte den 10 juni:

Att avslå ansökan om verksamhetsbidrag från Palestinska Folkets Förening,

Att Palestinska Folkets Förening inför kommande ansökningar ska redovisa en åtgärdsplan om hur föreningen arbetar mot antisemitism,

Att uppdra till förvaltningen att säkerställa att nämndens bidrag till föreningar och organisationer stoppas om berörd förening eller organisation på direkt eller indirekt sätt frångår nämndens kriterier för bidragsgivningen,

Att uppdra till förvaltningen att utreda om rutiner om återkrav införs när en förening eller organisation bryter mot nämndens krav när det gäller demokrati, jämställdhet samt att ej diskriminera utifrån diskrimineringsgrunderna inklusive rasism som exempelvis antisemitism.

– Det är viktigt att bidragsutbetalningar baseras på grundläggande demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter, säger Lena Winterbom, direktör arbetsmarknadsförvaltningen.

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till stipendieutdelning och vernissage på Uppsala konstmuseum13.11.2019 07:30:00 CETPressmeddelande

Årets stipendiater är utsedda av Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minne. De fem stipendiaterna är Hanna Björkdahl, Viola Florin, Elin Odentia, Alex Rosa och Joline Uvman. Stiftelsen utser stipendiater bland avgångselever från masterklasser vid landets konsthögskolor. Stipendiesumman är 70 000 kronor och deras konstnärskap presenteras i en utställning på Uppsala konstmuseum. Förutom stiftelsens stipendiater visas i utställningen konstnärer som tidigare har tilldelats stipendium inom området bildkonst och som är verksamma i Uppsala län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum