Uppsala stift

Biskop Karin bjuder in till samtal ”På kammarn”

Dela

Uppsala stifts nya biskop Karin Johannesson uppmanar till en paus för andlig återhämtning – möt henne varje vecka på Facebook i hennes filmer ”På kammarn”

- Idag finns det ett stort intresse för andlighet, inte minst i västvärlden. I vår digitala tidsålder har det medfört att det finns många appar och poddar som erbjuder andliga övningar av olika slag, säger Karin Johannesson som sedan en knapp vecka är biskop i Uppsala stift.

- Jag vill bidra med ett svenskkyrkligt alternativ och kommer, tillsammans med mina medarbetare, att publicera en ny film på Facebook-sidan varje vecka. I filmen finns det en liten övning som jag tänker göra just den veckan, och alla som vill är välkomna att delta.

Uppsala stifts nya biskop får ofta frågan om andlig träning verkligen är något som hör hemma i Svenska kyrkan.

- För mig är det viktigt att övningarna inte är ett träningspass som ska genomföras utan en återhämtning, en tankepaus. Andlighet är den heliga Andens närvaro i våra liv.

- Ibland behöver vi göra något för att upptäcka den närvaron och låta oss beröras av den, avslutar biskop Karin Johannesson.

Biskop Karin på Facebook: https://www.facebook.com/biskopkarin/ 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

Möt ärkebiskopen på temat ” Vilka vägar bär till framtiden”?5.2.2020 11:26:10 CETPressmeddelande

Besök på Uppsala brandförsvar, träffa elever på Uppsävjaskolan och samtal med Sävjabiblioteket, Sävja Fritidsgård, Sävja ungdomsmottagning samt Uppsala Ungdomsjour – det är några av programpunkterna när ärkebiskop Antje Jackelén besöker Danmark-Funbo församling under fyra dagar nästa vecka. Dessutom gudstjänster och ett offentligt panelsamtal om hur livet blir hållbart.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum