Uppsala stift

Biskopsnominering på Gavlerinken - pressinbjudan

Dela

Den 13 september nomineras kandidaterna till biskopsvalet i Uppsala stift. Efter plädering får de 700 röstberättigade lägga sin röst på den som hon eller han vill se som ny biskop i Uppsala stift.

Nomineringsvalet äger rum i Gavlerinken i Gävle och eftermiddagen inleds klockan 15.00 med en plädering då de röstberättigade får chans att tala för sina kandidater. Efter pläderingen ges möjlighet till samråd innan själva omröstningen tar vid. Det sker klockan 18.00 och tiden är fastställd för den som väljer att enbart komma till omröstningen. De 700 röstberättigade avger då sin röst.

Det preliminära resultatet beräknas finnas klart klockan 20.00 och meddelas då i Gavlerinken, genom ett pressmeddelande och på Uppsala stifts web-plats, www.svenskakyrkan.se/uppsalastift


För ackreditering, kontakta

Mats Lagergren, pressekreterare,
018-68 07 01 eller mats.lagergren@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2017-12-31) 789 144 personer varav 62,3 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum