Uppsala stift

Helgmålsringning från Stiftsgården Undersvik, Hälsingland

Dela

Inför fastlagssöndagen talar biskopen i Uppsala stift, Karin Johannesson, om kärlekens väg, vilket även är temat för söndagen.

Biskop Karin Johannesson leder helgsmålsbönen den 10 februari
Biskop Karin Johannesson leder helgsmålsbönen den 10 februari Foto: Johannes Söderberg

- I texterna för imorgon möter vi en blind tiggare som sitter vid vägkanten utanför Jeriko när Jesus passerar hans plats. Mannen tar chansen att få ett samtal med Jesus och han ropar: ”Herre Jesus Kristus, förbarma dig över mig”, berättar biskop Karin Johannesson.

- Den bönen kallas Jesusbönen och den kan vi gärna koppla till vår andning. ”Herre Jesus Kristus” säger vi inom oss när vi andas in. Vi ber Jesus komma till oss där vi befinner oss. ”Förbarma dig över mig”, ber vi när vi andas ut. Så får vi andas in och andas ut många gånger i vår vardag, varhelst vi befinner oss. ”Herre, jag vill andas ut mitt eget – och andas in mer av dig!” avslutar biskop Karin Johannesson.

Stiftsgården Undersvik är Uppsala stifts stiftsgård och ligger ett par mil norr om Bollnäs i det vackra hälsingelandskapet.

Programmet sänds lördag den 10 februari klocka 17.50 i SVT 1.

Kontakter

Bilder

Stiftsgården i Undersvik
Stiftsgården i Undersvik
Ladda ned bild

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2021-12-31) 827 604 personer varav ca 50 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Marin Modéus och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. Från och med 1 januari 2022 omfattar Uppsala stift sammanlagt 121 församlingar. Flera församlingar kan samverka i ett pastorat. 95 av stiftets församlingar samverkar i 25 pastorat och 26 församlingar är självständiga enheter med egen ekonomi.

Läs mer om Uppsala stifts församlingar och pastorat på Uppsala stifts hemsida.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye