BranäsgruppenBranäsgruppen

Branäs bygger flera nya cykelleder inför sommaren

Dela
Satsningen på cykling och sommarsäsongen, som har premiär på midsommarafton den 24 juni, fortsätter i Branäs. I år byggs fyra nya cykelleder för familjen på berget.

– Vi har fortsatt ett fokus på barnfamiljen och alla leder är byggda för att alla i familjen ska ha roligt tillsammans, säger Mikael Forsell, platschef service i Branäs.

Branäs påbörjade satsningen på sommaren förra året och till årets säsong finns flera nyheter på plats för att ytterligare förbättra upplevelsen för gästerna. Bland nyheterna finns två längre flowleder – utförsleder för cykling som passar hela familjen – som båda startar på toppen av berget. Lederna går hela vägen ner till sexstolsliften Sjöexpressen som är hjärtat och utgångspunkten för cyklingen.

– Målet är att det ska finnas flera valmöjligheter i de nya lederna. Om du vill ha lite mer avancerad åkning med drop och svängar på stenhällen kan du få det, men du ska också kunna ta dig ner på ett enklare sätt, säger Anton Renström, platschef teknik i Branäs.

Precis som på vintern sätter Branäs barnfamiljen i centrum. I anslutning till åkbandet vid Soltorget byggs två kortare leder där barnen kan ha kul och lära sig att hantera cykeln. Med de fyra tillskotten bland lederna finns det nu totalt 8 utförsleder och en cross country-led på anläggningen.

Utöver de nya cykellederna byggs det en till teknikbana vid Soltorget, där barn och nybörjare kan träna balans och svängar på cykeln i olika hinder. Det läggs också ner arbete på att förbättra redan befintliga leder.

– Vi lärde oss mycket under förra säsongen och även om lederna kommer att gå på samma plats blir de mycket bättre att åka i. Det blir inte lika skarpa svängar och oavsett nivå kommer du att få ut mer av cyklingen.

Sommaren i Branäs erbjuder mer än bara cykling. Här finns även vandringsleder, padelbana, och populära fiskeställen i närområdet. Branäs öppnar sommarverksamheten på midsommarafton 24 juni.

– Det är en möjlighet att fira midsommar på ett unikt sätt och något som barnen förhoppningsvis kommer ihåg i många år framöver, säger Mikael Forsell.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum