BranäsgruppenBranäsgruppen

Branäs har startat snöproduktionen

Dela

Nu har Branäs startat snökanonerna. Under måndagen kom kylan till norra Värmland och snöproduktionen kunde dra igång på allvar för första gången inför säsongen.

– Allt har gått jättebra, utan några som helst problem. Vi testkörde systemet redan för några veckor sedan och har egentligen varit redo sedan dess. Det har bara varit kylan som har saknats och nu är den äntligen här, säger Anton Renström, platschef teknik i Branäs.

Branäs har inför säsongen stärkt upp med fler snökanoner på strategiskt utvalda platser, bland annat i populära backar som Storbacken, Lobacken och Sidvinden, för att på så sätt kunna bli klara med backarna tidigt på säsongen. Säsongspremiären i Branäs är den 17 december och Anton Renström menar att startskottet för snöläggningen är det första tydliga tecknet på att säsongen snart är här.

– Eftersom vi jobbar med en produkt som är beroende av snö så är det klart att alla gläds åt när kylan väl kommer. Man märker på alla medarbetare att stämningen höjs och att alla blir mer medvetna om att vi snart får öppna. Det blir på sätt och vis mer på riktigt på när vi startar snökanonerna.

Totalt kan snökanonerna i Branäs producera cirka 2 170 kubikmeter snö i timmen. Den producerade snön består endast av luft och vatten och all energi som används vid snöproduktionen kommer, sedan 2001, enbart från förnyelsebara källor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum