BranäsgruppenBranäsgruppen

Branäs sommarsatsar med cykling och padel

Dela

Efter flera år med 100% fokus på vintersäsongen öppnar Sveriges fjärde största skidanläggning upp även för sommarsäsong. I ett första steg ska det byggas cykelbanor och padelbanor.

– Vi arbetar utifrån filosofin att om man skall bli bäst på något så ska man fokusera på just det. Så vi har alltid fokuserat på barnfamiljer och skidåkning. Nu är det endast gästerna som kan svara på om vi lyckats, men med tretton medaljer i ”Barnsemesterpriset” så kände vi att vi kanske vågar snegla på sommaren också, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen som äger Branäs.  

Målet är att anläggningen under första sommarsäsongen ska hålla öppet alla dagar i juli och helger under augusti. 

– Även om vi satsar på en helt ny säsong och en för oss helt ny verksamhet så bibehåller vi vårt fokus på målgruppen familjer. Det kommer inte att bli någon wild downhill i svarta backar, dem fokuserar vi redan på i vår systeranläggning Vallåsen, utan det blir familjeanpassad liftburen cykling, förstätter Anders Kjällström.

Branäs sexstolsexpress Sjöexpressen blir hjärtat i cykelsatsningen. Med den nås familjevänliga downhillbanor som Nintendoland och Nordsjöbacken, samt Toppstugan som kommer att vara öppen för servering och utsikt. 

På Branäsberget byggs breda cross country-leder för dagsturer i den storslagna naturen. I området finns redan ett stort antal grill- och rastplatser med hänförande utsikt, dessa rustas för sommaren och kommer givetvis vara i bruk. För den träningsinriktade finns det mil av lågt trafikerade såväl grus- som asfaltsvägar. 

Vid området runt Soltorget grävs utmanande och roliga cykelbanor för de minsta där de kan öva balans och styrka. 

– Vi har under hela planeringsarbetet haft ögonen på den tänkta målgruppen. Här ska familjen med barn i alla åldrar kunna ha en fullspäckad helg med aktivitet och tillsammanstid. Precis som på vintern. 

Utöver cykling blir det två padelbanor, en fullstor och en juniorbana där även de små spelarna kan få till ett roligt spel. Ladans restaurang kommer att vara öppen för lunch och middag och Toppstugan kommer att vara öppen för fika under dagarna. 

Branäs ligger naturskönt vid Klarälven och i strandområdet planeras för att extern aktör ska hyra ut kanoter och SUPar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum