BranäsgruppenBranäsgruppen

Branäs testar snökanonerna – redo för snöläggning

Dela

Kylan kom till Värmland under veckan och i Branäs passade man på att testköra snökanonerna inför den stundande snöläggningen.

– Allt såg bra ut och vi är redo att starta kanonerna så fort det blir lite kallare, säger Anton Renström, platschef teknik i Branäs.

Inför säsongen har Branäs stärkt upp med fler snökanoner på strategiskt utvalda platser i anläggningen.

– Vi har till exempel placerat nya snökanoner i Storbacken, Lobacken och Sidvinden, vilket är några av våra populäraste backar. På så sätt kan vi bli klara med dessa tidigare och erbjuda bra skidåkning med mycket snö tidigt på säsongen.

Totalt kan snökanonerna i Branäs producera cirka 2 170 kubikmeter snö i timmen och stora delar av snösystemet startar automatiskt när temperaturen är tillräckligt låg, vilket är runt 2 minusgrader. All energi som används vid snöproduktionen kommer, sedan 2001, enbart från förnyelsebara källor.

Branäs har säsongspremiär 17 december.

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget och Vallåsen.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum