BranäsgruppenBranäsgruppenBranäsgruppen

Branäsgruppens succéavslutning: ”bästa påsken någonsin”

Dela

Under påskhelgen hade Branäsgruppens två största skidanläggningar, Branäs och Kungsberget, säsongsavslutning och vilken avslutning det blev. Båda anläggningarna slog det tidigare rekordet för antalet gäster under påsk.

Branäs säsong 21/22
Branäs säsong 21/22

– Det är vår bästa påsk någonsin, med råge. Vi har under flera år sett en stor potential i påsken och jag är säker på att det är en högtid som fortsätter växa, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen.  

Både Branäs och Kungsberget hade en boendebeläggning på över 70 procent, 73 respektive 72, men det var i antalet skidåkare som den största skillnaden syntes. I Branäs var det hela 49 procent fler i backarna jämfört med förra påsken och i Kungsberget var ökningen 42 procent jämfört med den påsk som tidigare hade flest åkare.

– Att vi har haft fullbokat stora delar av säsongen är en bidragande faktor till den stora ökningen, men jag tror också att gästerna lockas av den lite varmare skidsemestern som man får på vårkanten.

Branäs har varit en känd skidanläggning i många år nu, där man bland annat utsågs till ”Årets skidanläggning 2021” av Svenska skidanläggningars organisation. Kungsberget däremot var länge en ”lokal” anläggning som gästerna besökte över dagen, men de senaste åren har anläggningen vuxit snabbt.

– Vi jätteglada för succén i Branäs, men det är nästan ännu roligare att det har gått så bra i Kungsberget. Det märks mer och mer att vi är en destination som du besöker en vecka eller weekend i stället för en skidbacke du åker till över dagen.

Branäsgruppen skiftar nu fokus från vintersäsong till sommarsäsong och är i full gång med förberedelser inför premiärerna i juni. Kungsberget öppnar 18 juni och Branäs 24 juni.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Branäs säsong 21/22
Branäs säsong 21/22
Ladda ned bild
Kungsberget säsong 21/22
Kungsberget säsong 21/22
Ladda ned bild

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum