Norrköpings kommun

Buss med ungdomar från Norrköping har kört av vägen

Dela

På söndagsförmiddagen den 17 februari omkring klockan 10.00 körde en buss med sjutton ungdomar och tre personal från en fritidsgård i Norrköping av vägen. Bussen hade lämnat Norrköping klockan 8.00 på morgonen och var på väg till Sälen. Olyckan inträffade utanför Örebro.

En ungdom ombord på bussen drabbades av tandskador och en personal uppges ha ont i en arm. Chauffören fick ansiktsskador och är förd till sjukhus. Bussen är inte körbar. Stor oro har spridit sig bland ungdomarna, och de vill inte fortsätta resan med en annan buss. En ungdom har rest vidare till Sälen i bil tillsammans med sina föräldrar. Övriga ungdomar blir hämtade i bilar.

– ­När de kommer hem till Norrköping har vi kommit överens om att samlas på fritidsgården, där vi i personalen möter dem. Vi ska höra hur alla mår och om det behövs några vidare insatser för att hantera eventuell oro, stress eller något annat, säger Elisabeth Andersson, fritidsgårdschef.

Kontaktperson:
Elisabeth Andersson
Titel: fritidsgårdschef
Telefon: 011-15 29 75

__________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan från Norrköpings Konstmuseum: Greta Knutson möter Ester Blenda Nordström i sommarens Krumeluren Pop-up!1.7.2019 09:00:00 CESTPressinbjudan

Barn och unga får under juli månad möta stjärnreportern Ester Blenda Nordström, som försöker ta sig till Konstmuseet för att intervjua konstnären Greta Knutson. Ester hamnar i trubbel på vägen för hon vet inte vad ett Konstmuseum är eller hur hon ska ta sig dit. Barnen bjuds in som äventyrare och problemlösare att lösa mysteriet kring Konstmuseet och utställningen Greta Knutson Tzara – I nytt ljus som just nu pågår där. Under sommaren genomför Norrköpings Konstmuseum uppsökande verksamhet i parker, på stränder och bibliotek runt om i kommunen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum