Trafik och samhälle

Bussarna i kollektivtrafiken öppnar framdörrarna igen

Dela

Den 9 februari upphör de flesta av Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att begränsa smittspridningen av covid-19 och då öppnas alla de främre dörrarna på bussar i Uppsala län.

Sedan den 14 januari har bussresenärer fått stiga på via de bakre dörrarna och den främre delen av bussarna har varit avspärrade. När framdörrarna nu öppnas kan man åter betala för sin resa ombord.

- Vi är glada över att kunna öppna framdörrarna igen och hälsa alla resenärer välkomna tillbaka. Med öppna dörrar blir det smidigare på- och avstigningar och mer plats ombord på bussarna, säger Karin Svingby, trafikdirektör vid Trafik och samhälle

Beslutet att öppna dörrarna har fattats i samråd med trafikföretagen, som är förarnas arbetsgivare.

- Kollektivtrafik är ett hållbart och prisvärt sätt att resa, nu fortsätter vi resan mot nöjdare resenärer och punktligare trafik. Det blir en nystart för alla som vill ha valmöjligheten att resa hela eller delar av resan tryggt, smidigt och hållbart, säger Karin Svingby.

Nyckelord

Kontakter

Nikodemus Kyhlén, marknadschef Trafik och samhälle, tel 018-611 19 06

Om

Trafik och samhälle
Trafik och samhälleFölj Trafik och samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum