Retriever

Bygger vidare på framtidens analyserbjudande

Dela

Analys handlar inte enbart om data. Självklart är data en otroligt viktig förutsättning för bra analyser men mängden data vi idag har till vårt förfogande kan medföra andra utmaningar dvs hur vi ska tolka den och komma fram till rätt slutsatser.

– Vi ser att framtidens analyserbjudande måste kunna svara på våra kunders behov när det kommer till datadrivna och interaktiva tjänster. Här har vi kommit långt med exempelvis Retriever Insights, som är en dashboardlösning där kunderna kan ta del av resultatet digitalt och själva gräva djupare i analysunderlaget. Parallellt med modernare sätt att visualisera analysresultaten måste vi fortsatt erbjuda den bästa analytiska kompetensen. Ingen blir klokare av en massa data om man inte kan hitta insikter. Det är här vi analytiker hjälper våra kunder, kommunikatörerna, att skapa affärsnytta, baserat på analytikernas kunskap om kommunikation och förståelse för kundens verksamhet, säger Helen Widmark, analyschef på Retriever Sverige.

– Vi har redan idag Nordens största, och bästa, analysavdelning fortsätter Helen. Vi har en spännande bredd på kompetens hos analytikerna med bakgrund inom olika områden så som analys av redaktionella och sociala medier, kommunikation, datahantering och visualisering av data. Men vi ser också en stark tillväxt för analysaffären och behöver därför få in mer kompetens för att kunna fortsätta möta våra kunders behov av bollplank och dialog med kunniga analytiker.

– I och med detta har vi gjort en strategisk rekrytering av tre seniora analytiker för att stärka vårt redan breda team med ytterligare spetskompetens med analytiker med mycket erfarenhet av medieanalys och kunskap om kommunikation. De har med grunden i medieanalys hjälpt kommunikatörer genom åren i en mängd olika branscher att skapa affärsnytta och bygga varumärke. Teresia Elblaus, Marie-Louise Heimdahl och Karin Larsson har tillsammans över 60 års erfarenhet från branschen och blir ett välkommet tillskott till vår organisation.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Retriever
Retriever
Blasieholmsgatan 4A
111 48 Stockholm

08-546 121 00http://www.retriever.se

Vi är Nordens ledande leverantör av mediebevakning, verktyg för redaktionell research, medieanalys och företagsinformation. Vi ger dig snabb tillgång till all relevant information från tidningar, magasin, radio, tv, web och sociala medier. Retriever ägs av TT och Norska NTB.

Följ Retriever

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Retriever

Partierna nästan knäpptysta efter valet29.9.2018 12:02:33 CEST | Pressmeddelande

Den senaste månaden har riksdagsvalet och politiska utspel dominerat den svenska medierapporteringen. Sedan den 23 augusti i år har nära 84 000 artiklar publicerats om valet och riksdagspartierna. Två veckor efter valet har det mediala intresset till och med ökat något, jämfört med två veckor före valet. Men efter valnatten har det varit tyst från partiernas håll. I deras sociala kanaler har den egna aktiviteten sjunkit med över 90 procent.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum