BranäsgruppenBranäsgruppen

Bygget av Branäs nya expresslift i full gång – flera nyheter till säsongstart

Dela

Årets nyheter börjar ta form i Branäs. Bland tillskotten i skidområdet i år hittar vi en helt ny backe och släplift intill Nintendo Land, en förbättrad skidupplevelse i området Mattesdalen och sist, men inte minst, Toppexpressen – den nya sittliften till toppen.

Bilden är från en tidigare säsong.
Bilden är från en tidigare säsong.

– Toppexpressen är vår största liftinvestering någonsin och en väg till toppen, utöver Gondolen, har varit efterfrågat länge. Tack vare liften binds alla områden ihop på ett ännu smidigare sätt och vi skapar ännu bättre möjligheter för fler långa åk per dag, säger Mikael Forsell, platschef service i Branäs.

Den nya 6-stols expressliften sträcker sig från Mattesdalen hela vägen upp till toppen och klarar av att transportera 2 400 personer i timmen. Bygget har pågått sedan i somras och liften beräknas stå klar någon gång i december.

– Arbetet går som planerat och alla nyheter ska vara klara till säsongsstart, säger Anton Renström, platschef teknik i Branäs.

Utöver Toppexpressen utökar Branäs utbudet i skidområdet med en blå backe, Kroken, med en tillhörande släplift, Strömmen. Nyheterna ligger precis intill barnens stora favorit Nintendo Land.

– Med den nya liften kan barnen åka upp och ner flera gånger om i Nintendo Land och Kroken, utan att behöva åka sittliften, säger Mikael Forsell.

Sedan i våras står det också klart att Mattesdalen omstruktureras, där till exempel släpliften flyttas för att ge tillgång till alla backar i området direkt vid avstiget. Parken i området flyttas också och placeras intill sittliften Medvinden.

– Det blir ett tydligare skidområde med bättre och roligare skidåkning, där du slipper snedda över nedfarter för att nå ditt mål. Vi gör det samtidigt enklare för gästerna att hitta vägar som passar deras nivå och erfarenhet, utan att riskera att hamna i partier som är för svåra.

Branäs har säsongspremiär 16 december.

– Vi ser fram emot att visa upp alla spännande nyheter för gästerna, avslutar Mikael Forsell.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bilden är från en tidigare säsong.
Bilden är från en tidigare säsong.
Ladda ned bild
Bilden är från byggnationen av Toppexpressen.
Bilden är från byggnationen av Toppexpressen.
Ladda ned bild

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget och Vallåsen.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum