Norrköpings kommun

Bygget av nya skolan Styrstad 6:15 igång

Dela

Nu inleds bygget av ytterligare en ny skola i Norrköping. Skolan har ännu inget officiellt namn utan går i dagsläget under benämningen Styrstad 6:15.

Styrstad 6:15 . Bild: Norrevo Fastigheter.
Styrstad 6:15 . Bild: Norrevo Fastigheter.

Det handlar om en helt ny grundskola som byggs vid Kungsängsleden. Den nya skolan blir en en F-6-skola med två klasser i varje årskurs och den byggs med bland annat fullstor idrottshall. Den nya skolan har en budget på 252 miljoner. Tidigare i år började också bygget av nya Smedbyskolan.

– När bygget av Styrstad 6;15 nu är igång så är det som en del av en satsning på runt en halv miljard som görs på skolorna i Smedby. Det känns jättebra att detta är igång, säger utbildningsnämndens ordförande Kikki Liljeblad (S).

Både Styrstad 6:15 och nya Smedbyskolan beräknas vara klara till hösten 2024. Det blir två fina skolor anpassade för modern undervisning där eleverna ska känna lust att lära och bli inspirerade.

Tillsammans med Rambodalsskolan kommer skolorna ha plats för fem parallellklasser i varje årskurs. Det innebär att vårdnadshavare som har barn på Smedbyskolan, Bjärbyskolan och Rambodalsskolan kommer att göra ett skolval till läsårsstarten 2024.

–  Vår utgångspunkt för det långsiktiga arbetet med skolorna i Smedby är att vi genom att ta ett helhetsgrepp kan bidra till bättre kvalitet i verksamheten och på så sätt gynna elevernas lärande. Utgångspunkten är hela tiden att det ska vara bra för barn och personal. Det känns verkligen bra att byggandet av de båda skolorna är igång, säger Jenny Östlund, verksamhetschef för grundskolan i Norrköping.

Utöver skolorna i Smedby planeras även för ytterligare en ny grundskola i Norrköping. Skolan ska byggas där Ebersteinska gymnasiet tidigare hade sina lokaler för yrkesprogram. Norrevo Fastigheter genomför just nu en förprojekteringen av den nya skolan. Byggstart beräknas ske under 2022.

Kontakt:
Kikki Liljeblad (S)
Titel: ordförande i utbildningsnämnden
Telefon: 070-628 59 28

Jenny Östlund
Titel: verksamhetschef grundskola F-6
Telefon: 011-15 32 04

Daniel Ackermann
Titel: kommunikationsansvarig, Norrevo Fastigheter
Telefon: 011-15 65 50

__________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Styrstad 6:15 . Bild: Norrevo Fastigheter.
Styrstad 6:15 . Bild: Norrevo Fastigheter.
Ladda ned bild
Styrstad 6:15 . Bild: Norrevo Fastigheter.
Styrstad 6:15 . Bild: Norrevo Fastigheter.
Ladda ned bild
Styrstad 6:15 . Bild Norrevo Fastigheter.
Styrstad 6:15 . Bild Norrevo Fastigheter.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Problem med elevjournaler anmäls enligt lex Maria20.10.2021 17:00:00 CEST | Pressmeddelande

Elevhälsans medicinska insatser gör en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälan gäller brister i överföringen av elevuppgifter från systemet som används för skolans administration till verksamhetssystemet för elevernas medicinska journaler. Ett hundratal elever inom grund- och gymnasieskolorna har antingen fått sin journal på fel skola, journaler på två skolor samtidigt eller ingen journal alls.

Pressinbjudan: Satsning på utbildning i första hjälpen till psykisk hälsa11.10.2021 15:44:55 CEST | Pressinbjudan

Pandemin har bidragit till att den psykiska ohälsan har ökat bland många barn och unga. Därför kommer Norrköpings kommun under hösten att erbjuda utbildningen Mental Health First Aid (MHFA) med inriktning ungdom. Dessutom har Norrköpings kommun nu antaget en ny regional strategi för suicidprevention. Utifrån den kommer en lokal riktlinje för Norrköping nu att tas fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum