Byggföretagen

Byggföretagen bemöter Byggnads anklagelser

Dela
Byggföretagens ordförande Carin Stoeckmann bemöter i en debattartikel i Svenska Dagbladet motparten Byggnads anklagelse om att Byggföretagen gör för lite för att bekämpa arbetslivskriminaliteten.
Carin Stoeckmann, ordförande, Byggföretagen.
Carin Stoeckmann, ordförande, Byggföretagen.

- Vi är fast beslutna om att fortsätta bekämpa arbetslivskriminaliteten. Däremot slår Byggnads krav på att reglera bort underentreprenörskedjan undan benen för rättvis konkurrens på lika villkor, skriver Carin Stoeckmann och Jonas Steen, ordförande i Byggföretagens utskott för små- och medelstora företag.

Byggföretagen driver sedan flera år tillbaka ett omfattande arbete mot arbetslivskriminalitet och för sund konkurrens. Stoeckmann och Steen lyfter bland annat fram att Byggföretagen i april 2022 skärpte medlemskriterierna så att företag under pågående utredning eller domstolsprocess med koppling till bland annat arbetslivskriminalitet kan få sitt medlemskap inaktiverat.

- Arbetslivskriminaliteten ska bekämpas. Men när det kommer till kravet på egen personal är Byggföretagen och Byggnads inte överens. Bygg- och anläggningsbranschen har ett stort behov av olika former av specialisering. Att mindre aktörer samverkar med större ger fler valmöjligheter och ökar produktiviteten. Det finns ingen motsättning mellan att bekämpa fusket och stå upp för branschens småföretag, skriver Stoeckmann och Steen.

Här kan du läsa hela artikeln av Carin Stoeckmann och Jonas Steen: https://www.svd.se/a/KnbJae/byggforetagen-kriminalitet-pa-byggen-ska-bekampas

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carin Stoeckmann, ordförande, Byggföretagen.
Carin Stoeckmann, ordförande, Byggföretagen.
Ladda ned bild
Jonas Steen, ordförande i Byggföretagens SME-utskott.
Jonas Steen, ordförande i Byggföretagens SME-utskott.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vill bygga Sverige på schyssta grunder.

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum