Consid

Carola prisas för sitt engagemang för utsatta barn

Dela

Artisten Carola Häggkvist får årets War Child Award by Consid för sitt mångåriga engagemang och sina outtröttliga insatser för utsatta barn. Prisutdelningen skedde vid en gala i Stockholms stadshus den 13 november.

-Jag är otroligt glad över att få den här utmärkelsen. En insats, för ett barn, är redan ett stort steg på vägen. Alla kan vi göra något, säger Carola Häggkvist vid prisutdelningen.

Över 160 000 000 barn växer upp i konflikt. War Child finns på plats i 15 krisområden för att ge skydd, psykosocialt stöd och en chans till utbildning. It- och kommunikationsföretaget Consid är partnerföretag till War Child och hjälper till att utveckla War Childs prisbelönta digitala utbildningsprogram, Can’t Wait to Learn.

-Det känns bra att rikta strålkastarljuset på de insatser som Carola har gjort genom tiderna för utsatta barn. Vi vill även visa att varje enskilt engagemang gör skillnad. Tillsammans kan vi förbättra situationen för barn i krig och konflikt, säger War Childs generalsekreterare Peter Brune.

War Child Award by Consid tilldelas Carola Häggkvist.

Carola Häggkvist tar emot War Child Award by Consid. Prisutdelare var Peter Hellgren, vd Consid, och Peter Brune, generalsekreterare för War Child.

Motiveringen lyder: ”Carola har gjort många uppmärksammade insatser för att hjälpa och lyfta fram barn i krig och konflikt. Hon har bland annat dragit igång ett flertal insamlingsgalor till stöd för barn i svåra situationer som genererat miljontals kronor. Under flyktingvågen 2015 var hon en av de som hjälpte till på plats i Kos, Grekland. Hon har också ett långsiktigt engagemang för de behövande på Haiti. Så snart hon får kännedom om någon behövande, i Sverige eller utomlands, agerar hon blixtsnabbt. Hon pressar sin omgivning, särskilt dem med inflytande, att göra detsamma. Med ett personligt engagemang som går ut över det vanliga, praktisk hjälp, och en framsträckt hand bidrar Carola till en bättre värld.”

Med det nyinstiftade priset, War Child Award by Consid, uppmärksammas personer eller organisationer som gjort särskilda insatser för barn i svåra situationer. Vinnaren får 20 000 kronor att skänka till en verksamhet som verkar i War Childs anda.

Även Elisabeth Dahlin, Barnombudsman, uppmärksammades vid galan. Hon tilldelades utmärkelsen War Child Award by Consid för ett arbetsliv i barnens tjänst.

Motiveringen lyder: ”Elisabeth Dahlin har varit ordförande för Världens Barn i 10 år och var tidigare generalsekreterare för Rädda Barnen. Hon är ledamot i bland annat Radiohjälpens styrelse och verkar idag som Barnombudsman vilket hon utsågs till i maj 2018, med uppdrag att företräda barn- och ungas rättigheter och intressen utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen). Hon har tidigare varit ambassadör för barnfrågor på utrikesdepartementet. Hon är modig, kunnig och välformulerad. Med ett starkt rättspatos och oförtru-tet engagemang för de svagaste i samhället har Elisabeth Dahlin bidragit till att göra världen lite bättre.”

Även Elisabeth Dahlin får en summa pengar att skänka till valfritt välgörande ändamål.

-Så fantastiskt roligt att jag fick priset. Jag har hela mitt liv drivits av en övertygelse om att alla kan göra något litet för att förändra världen, säger Elisabeth Dahlin.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag och erbjuder konsulttjänster inom it, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Halmstad, Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar, Ljungby, Värnamo, Växjö, Jönköping, Borås, Karlstad, Gävle, Sundsvall och Luleå. Consid startades år 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 300 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum