C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects rekryterar ny avdelningschef internt

Dela

Den associerade partnern Franz Ødum blir ny avdelningschef på C.F. Møller i Köpenhamn, vilket gör att kontoret nu anpassas till C.F. Møllers övriga organisation.

Franz Ødum. Foto: C.F. Møller Architects / Mew
Franz Ødum. Foto: C.F. Møller Architects / Mew

C.F. Møller i Köpenhamn tar i och med avdelningsdirektör Mette Lyng Hansens avgång tillfället i akt att omorganisera och inrätta en tjänst som avdelningschef. Därmed får Köpenhamnskontoret en liknande ledningsstruktur som C.F. Møllers övriga kontor, med en tydlig fördelning mellan chefsrollerna.

Den nya avdelningschefen Franz Ødum har rekryterats internt. Franz Ødum började på C.F. Møller Architects 2011 som projektledare och har framför allt arbetat med ett antal framstående bostadsprojekt och utvecklingsuppdrag. Sedan 2016 har han även haft titeln associerad partner.

”Sedan han började arbeta på C.F. Møller har Franz visat prov på stor talang inom både arkitektur och ledarskap. Vi är både glada och stolta över att Franz nu går in i rollen som avdelningschef, och att vi samtidigt tar tillfället i akt att skapa en strömlinjeformad organisation som speglar den utveckling C.F. Møller befinner sig i”, säger Lone Wiggers, partner och arkitekt på C.F. Møller i Köpenhamn.

Franz Ødum tillträder sin nya tjänst den 1 maj, men börjar redan nu sätta sig in i rollen som avdelningschef, samtidigt som han fortsätter som projektledare för sina pågående projekt.

”Jag är mycket glad för den här möjligheten och ser fram emot att komma igång med vad jag ser som både en ny roll, och samtidigt en utökning och förstärkning av mitt nuvarande arbete”, säger Franz Ødum.

Ledningen för Köpenhamnskontoret består av partnerna Mads Mandrup Hansen och Lone Wiggers, chefen för tävlingsavdelningen Thue Borgen Hasløv och avdelningschefen Franz Ødum.

Franz Ødum började på C.F. Møller 2011 från Jull | Frost Arkitekter och är utbildad vid arkitektskolan i Århus.

C.F. Møller Architects har idag cirka 300 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Århus och man har även kontor i Köpenhamn, Ålborg, Oslo, Stockholm, Malmö, London och Berlin.

I februari 2021 startade Fredrik Cavallin som kontorschef på C.F. Møllers kontor i Stockholm. Fredrik Cavallin är utbildad vid KTH i Stockholm och har tidigare arbetat på Berghs Arkitektkontor och Marge Arkitekter.

Mette Lyng Hansen går över till Gottlieb Paludan Architects, där hon tar över VD-posten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Franz Ødum. Foto: C.F. Møller Architects / Mew
Franz Ødum. Foto: C.F. Møller Architects / Mew
Ladda ned bild
Lone Wiggers. Foto: C.F. Møller Architects / Mew.
Lone Wiggers. Foto: C.F. Møller Architects / Mew.
Ladda ned bild
Fredrik Cavallin. Foto: C.F. Møller Architects / Nikolaj Jakobsen.
Fredrik Cavallin. Foto: C.F. Møller Architects / Nikolaj Jakobsen.
Ladda ned bild

Länkar

Om

C.F. Møller Architects
C.F. Møller Architects
Krukmakargatan 21
118 51 Stockholm

+46 (0)8 5557 6000http://www.cfmoller.com/-sv/

C.F. Møller Architects är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor, med över 90 år av prisbelönta projekt i norden och globalt.

Varje dag skapar vi arkitektonisk kvalitet som bygger på innovation, erfarenhet och nordiska värderingar för att garantera hållbara och estetiska lösningar med varaktigt värde för kunder, användare och samhälle.

Unika designlösningar 

Våra designlösningar skapas metodiskt och holistiskt efter en noggrann analys av det lokala sammanhanget. Vi är med och skapar nya globala standarder genom att främja en designmetod som integrerar stadsplanering, landskap, arkitektur och design.

I vårt arbete är miljö- och resursmedvetenhet, sunda projektfinanser, socialt ansvar och bra hantverk självklara inslag. Den här helhetssynen är hjärtat i alla våra projekt, från masterplan till detalj.

Sedan grundandet i Danmark 1924 har vi stolt bidragit till utvecklingen av välfärdssamhällen i både Skandinavien och resten av världen. Vårt driv att etablera nya arkitektoniska standarder med fokus på det funktionella, konstnärliga och sociala fortsätter att prisas internationellt.

Totalt har C.F. Møller idag cirka 350 anställda. Förutom kontoret i Stockholm har C.F. Møller kontor i Malmö, Oslo, London, Berlin, Århus, Köpenhamn och Aalborg

Följ C.F. Møller Architects

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från C.F. Møller Architects

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum