Dramaten

Charlotte Gateau ny marknads- och kommunikationschef på Dramaten

Dela

Charlotte Gateau blir ny marknads- och kommunikationschef på Dramaten. Hon tillträder den 1 augusti. Charlotte kommer närmast från en tjänst som kommunikationschef på Moderna Museet i Stockholm.

Charlotte Gateau. Foto: Åsa Lundén.
Charlotte Gateau. Foto: Åsa Lundén.

–Charlottes erfarenhet från Moderna Museet och samtidskonsten, i kombination med hennes tidigare erfarenhet från stora teatrar, gör henne ytterst intressant som inspirerande samarbetspartner kring hur man kommunicerar och bryter igenom med teaterkonsten på 2020-talet, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare Dramaten.

–Charlotte utstrålar engagemang och nyfikenhet. Hon har bred kompetens inom marknad och kommunikation, ett stort internationellt nätverk och bra omvärldskoll. Hon kommer att ha en viktig roll i Dramatens utvecklingsarbete framåt. Det finns så mycket mer att berätta om det som skapas och sker runt och på Dramatens scener, säger Maria Groop Russel, vd Dramaten.

På Moderna Museet har Charlotte bland annat bidragit i stora förändringsarbeten för att nå ut med museets verksamhet till en bred publik. Hon har haft flera tunga chefsroller inom kommunikation och marknad bland annat på Uppsala stadsteater, Kulturhuset och Kulturhuset Stadsteatern.

–Det är med stor glädje jag ser fram emot mitt nya uppdrag att tillsammans med den kompetens som finns i organisationen utveckla kommunikationen för framtidens teater, där både ny och befintlig publik ska känna sig hemma. Dramaten har en oerhört central roll för kulturlivet och det finns en stor potential i att nå ut till fler med nya angelägna berättelser, säger Charlotte Gateau.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Charlotte Gateau. Foto: Åsa Lundén.
Charlotte Gateau. Foto: Åsa Lundén.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Vd är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908 och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Guldägg till Dramatens interaktiva ljudpromenad med Krister Henriksson5.5.2022 22:55:03 CEST | Pressmeddelande

Ljudpromenaden Doktor Glas, en samproduktion mellan Dramaten, DVA Studio AB och produktionsbolaget TÅBB AB, har vunnit Guldägg i kategorin Årets audio. I ljudpromenaden får publiken återuppleva dramat när de går genom Stockholm och de platser romanen utspelar sig på. Det är Doktor Glas själv, gestaltad av Krister Henriksson, som leder lyssnaren mellan de olika stockholmsadresser där Söderbergs kärleks- och morddrama utspelar sig.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum