Consid

Consid är Superföretag 2020

Dela

Consid får utmärkelsen Sveriges Superföretag 2020, eftersom företaget fyra år i rad klarat högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. I snitt är det bara någon tiondels promille av de svenska företagen som lever upp till kraven. Det är åttonde året i rad som Consid utses till Superföretag.

– Det är inte många företag som hamnar på listan över svenska Superföretag. Att få göra det åtta år i obruten följd är en ordentlig bedrift. Jag är otroligt stolt och tacksam för att vi lyckats med denprestationen. Den här framgången är verkligen medarbetarnas seger och ett solklart styrkebevis, säger Peter Hellgren, vd förConsid.

Det är Veckans Affärer och kreditvärdighetsföretaget Bisnode som tar fram listan över Superföretagen. Listan skiljer sig från liknande listor eftersom det inte finns någon juryeller krav på anmälan. Sammanställningen bygger på bokslutsinformation från alla svenska aktiebolag. Information som noggrant viktas och analyserasför att bli jämförbar. Superföretag blir den som har haft bättre tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering än andra jämförbaraföretag. Det räcker inte att ha en bra utveckling i ett eller två år. Superföretagen har presterat väldigt bra under varje parameter under fyra års tid.

– Egentligen är kriterierna vi använder så tuffa att inga företag borde komma igenom det nålsögat, säger Per Weidenman, senior analytiker från Bisnode som harvarit med och tagit fram konceptet bakom listan, i ett pressmeddelande.

Ytterligare en del som Per Weidenman och hans kollegor tittar på är hur stor del av företagen som utnyttjar extern finansiering. Även här skiljer sig superföretagenfrån konkurrenterna då de nyttjar den här typen av finansiering i mycket mindre utsträckning än andra bolag.

– Vi kan se att superföretagen gör saker och ting annorlunda än konkurrenterna. Ofta bryter de branschmönstret. Det kan vara allt ifrån att de mäter helt andraparametrar eller arbetar mer systematiskt än konkurrenterna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar, Ljungby, Värnamo, Växjö, Jönköping, Borås, Karlstad, Gävle och Sundsvall. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 000 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum