studentum.se

COVID-19 och eftergymnasial utbildning - Användarundersökning

Dela

855 studenter och blivande studenter svarade på undersökningen hos söktjänsten för eftergymnasial utbildning studentum.se som visade att en majoritet vill fortsätta sina studier samtidigt som det vuxit fram en osäkerhet kring att påbörja nya studier.

Hela 42 procent menade att de är osäkra på hur coronaviruset kan komma att påverka deras beslut att börja studera. 20 procent menade att de kommer senarelägga sina studier och endast två procent svarade att de ställer in sina planer på att börja studera.

Studenterna vill fortsätta sina utbildning och det visar sig också då 85 procent menade att de inte kommer avbryta sina studier och endast tre procent svarade ja på frågan om att avbryta sina studier.

Studenterna vill ta ansvar och tycker skolorna bör fortsätta ställa in stora seminarier, föreläsningar och sammankomster. Samtidigt menar hela 78 procent av de svarande att livesända föreläsningar är ett bra sätt för skolorna att hjälpa till med att minska smittspridningen. Även inspelade föreläsningar tycker studenterna är ett bra sätt då hela 61 procent valde det svarsalternativet.

Ladda ner hela undersökningen här

Nyckelord

Kontakter

Om

studentum.se
studentum.se
Karlavägen 104
115 26 Stockholm

https://www.studentum.se/

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt besök på utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. Studentum är en del av EMG - Educations Media Group.

 

Följ studentum.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från studentum.se

15 årsjubileum för Sveriges utlandsstudiemässa (digitalt i år)1.2.2021 10:30:00 CET | Pressmeddelande

Educations Media Group (EMG) är ett av bolagen som insåg betydelsen av att snabbt ställa om till en digital plattform för att möta behovet hos studenter i Sverige. Två av företagets största mässor som arrangerades under hösten var den Digitala Utbildningsmässan (Studentum.se) och Sveriges Digitala Utlandsstudiemässa vilken är arrangerad av dotterföretaget Blueberry College & Universitet som är störst i Sverige på just utlandsstudier.

Premiären för virtuell utbildningsmässa drog många besökare7.10.2020 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Söktjänsten studentum.se bjöd in studieintresserade till en virtuell utbildningsmässa i 3D-format där både besökare och utställare fick en känsla av att vara fysiskt på plats – men helt digitalt. “Den digitala mässplattform som vi använt är verkligen något utöver det vanliga”, säger Madeleine Hansen, Communcations Manager - Client Marketing på Educations Media Group Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum