CSN

CSN rekryterar 35 nya studiestödsutredare till kontoret i Gävle

Dela

CSN rekryterar cirka 35 personer i Gävle för att hantera det nya omställningsstudiestödet (OSS). Annonseringen efter nya medarbetare startar i början av september, CSN behöver även ytterligare kontorsytor.

Regeringen och samarbetspartierna presenterade i våras ett nytt förslag om ett nytt offentligt omställningsstudiestöd. Det syftar till att göra det enklare för personer med arbetslivserfarenhet att utbilda sig.

Om riksdagen ger klartecken till förslaget tas de första besluten utifrån det nya studiestödet i oktober 2022, för studier från den 1 januari 2023.

CSN har redan nu fått regeringens uppdrag att börja förbereda det nya studiestödet. I höst börjar CSN därför en omfattande rekrytering av nya medarbetare. Nyanställningarna startar vid kontoren i Gävle och Visby, dit 35 medarbetare vardera rekryteras.

CSN hyr idag lokaler på Lantmäterigatan i Gävle, där jobbar 47 personer. CSN behöver mer kontorsytor och letar efter kompletterande lokaler.

De handläggare som rekryteras får jobba med att hantera omställningsstudiestödet, men även med studiemedel. Samtidigt råder högtryck inom svenskt studiestöd. Rekordmånga studerande tar studiemedel för närvarande.
- Det är en spännande satsning på CSN i Gävle, vi växer mycket. Det är kul att vi som myndighet är så efterfrågade och att vi får möjlighet att ta hand om ett helt nytt studiestöd, säger Katarina Lemnert, gruppchef vid CSN:s utbetalningsavdelning i Gävle.

För mer information: Katarina Lemnert, gruppchef CSN i Gävle, 026-137474.
Presskontakt: Klas Elfving, pressekreterare CSN, 076-1196551.

Om

CSN
CSN
Norra Tjärngatan 6
851 82 Sundsvall

http://www.csn.se

CSN ansvarar för studiestödet, bidrag och lån till studerande. Varje år betalar CSN ut cirka 45 miljarder kronor till cirka 900 000 studerande. Ungefär 1,6 miljoner personer har svenska studielån. CSN beviljar också hemutrustningslån till nyanlända flyktingar samt även körkortslån. Myndigheten finns på 11 orter, från Kiruna i norr till Lund i söder. Huvudkontoret ligger i Sundsvall.

 

 

Följ CSN

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CSN

Arbetande inom vård- och omsorgsområdet ökade med en procentenhet när fribeloppet slopades31.5.2022 10:47:13 CEST | Pressmeddelande

Fribeloppet, gränsen för vad studerande får tjäna för att få fullt studiemedel eller studiestartsstöd, avskaffades under 2020 som en pandemiåtgärd. Nu har CSN:s rapport om effekterna av åtgärden kommit och som visar att studerandes genomsnittliga inkomster ökade och att andelen studiemedelstagare som arbetade inom vård och omsorg ökade med en procentenhet. 800 miljoner beräknas reformen ha kostat under 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum