CSN

CSN rekryterar 35 nya studiestödsutredare till kontoret i Visby

Dela
CSN rekryterar cirka 35 personer i Visby för att hantera det nya omställningsstudiestödet (OSS). Annonseringen efter nya medarbetare startar i början av september, CSN behöver även ytterligare kontorsytor.

Regeringen och samarbetspartierna presenterade i våras ett nytt förslag om ett nytt offentligt omställningsstudiestöd. Det syftar till att göra det enklare för personer med arbetslivserfarenhet att utbilda sig.

Om riksdagen ger klartecken till förslaget tas de första besluten utifrån det nya studiestödet i oktober 2022, för studier från den 1 januari 2023.

CSN har redan nu fått regeringens uppdrag att börja förbereda det nya studiestödet. I höst börjar CSN därför en omfattande rekrytering av nya medarbetare. Nyanställningarna startar vid kontoren i Visby och Gävle, dit 35 medarbetare vardera rekryteras.

Nya kontorsytor

CSN hyr idag lokaler på Södervägen i Visby, där jobbar 62 personer. CSN behöver mer kontorsytor och letar efter kompletterande lokaler.

De studiestödsutredare som rekryteras får uppdraget att jobba med omställningsstudiestödet, men även med studiemedel. Samtidigt råder högtryck inom svenskt studiestöd. Rekordmånga studerande tar studiemedel för närvarande
- Det är en spännande och stor satsning på oss här i Visby. Vi är tacksamma för att vara så efterfrågade och få möjlighet att ta hand om en så viktig reform, säger Marcus Bill Larsson, gruppchef vid CSN:s utbetalningsavdelning i Visby.

För mer information: Marcus Bill Larsson, gruppchef CSN i Visby, 0498-285762.
Presskontakt: Klas Elfving, pressekreterare CSN, 076-1196551.

Om

CSN
CSN
Norra Tjärngatan 6
851 82 Sundsvall

http://www.csn.se

CSN ansvarar för studiestödet, bidrag och lån till studerande. Varje år betalar CSN ut cirka 45 miljarder kronor till cirka 900 000 studerande. Ungefär 1,6 miljoner personer har svenska studielån. CSN beviljar också hemutrustningslån till nyanlända flyktingar samt även körkortslån. Myndigheten finns på 11 orter, från Kiruna i norr till Lund i söder. Huvudkontoret ligger i Sundsvall.

 

 

Följ CSN

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CSN

Förenklat regelverk och fler handläggare behövs till omställningsstudiestödet, bedömer CSN31.5.2023 10:50:08 CEST | Pressmeddelande

Handläggningsläget för omställningsstudiestödet är fortsatt utmanande och kommer att följa med under 2024 om inga stora förändringar sker. CSN bedömer fortfarande att större delen av anslaget för både 2023 och 2024 kommer att behöva lämnas tillbaka. CSN fortsätter därför att äska pengar för att anställa fler handläggare och driver också frågan om ett förenklat regelverk för omställningsstudiestödet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum