CUPRA Sverige

CUPRA Ateca Special Edition: en unik bil med förbättrad prestanda

Dela

Internationella bilsalongen i Genève 2019

  • CUPRA ökar nivån av prestanda och sofistikering hos den högpresterande SUV:en
  • Modellen har exklusiva avgasrör från Akrapovic för en mer unik ljudupplevelse
  • Kolfiberelement som till exempel bakspoilern förbättrar bilens aerodynamik
  • Världspremiär för CUPRA Ateca Special Edition på bilsalongen i Genève
  • En begränsad utgåva släpps i slutet av 2019

Martorell, 2019-03-06. –Vid den Internationella bilsalongen i Genève 2019 presenterade CUPRA sin CUPRA Ateca Special Edition – en unik bil som bidrar med ökad prestanda, sofistikering och attraktionskraft till högprestanda-SUV:en.

Antonino Labate, direktör för strategi, företagsutveckling och den operativa verksamheten hos CUPRA förklarar företagets syfte med specialmodellen: ”Att vara unik är ett av kärnvärdena i CUPRA-visionen. Precis som förra året med CUPRA R vill vi erbjuda en begränsad utgåva av vår mest framgångsrika modell och överraska de bilentusiaster som har ett passionerat intresse för exklusiva designprodukter. Med CUPRA Ateca Special Edition gick vi till nästa nivå med en handtillverkad bil”.

Hjärtat och själen i CUPRA Ateca Special Edition är även fortsatt den tekniskt avancerade, turboladdade, fyrcylindriga 2-liters TSI-bensinmotorn med direktinsprutning, 300 hk och ett vridmoment på 400 Nm. Sammankopplingen mellan maskin och människa sker problemfritt tack vare den precisa, sjuväxlade direktväxellådan, 4Drive fyrhjulsdrift och progressiv styrning.

Men CUPRA Ateca Special Edition utstrålar nu större självsäkerhet, kylighet och självförtroende tack vare en mängd höjdpunkter som gör det möjligt för bilen att stå ut ytterligare från konkurrenterna.

En slående exteriördesign
CUPRA Atecas inspirerande prestanda matchas av dess effektfulla exteriördesign som nu har betonats och förstärkts i och med att Special Edition presenterades.

Nydesignade och exklusiva 20-tums kopparfälgar ger inte bara en ny estetik åt exteriören utan ökar även spårvidden samt har Brembo-bromsar som standard. Kopparfärgade kolfiberelement ger ett sofistikerat utseende till sidospeglarna och bakspoilern – som skapar en ökad down force-effekt. Den har dessutom ett nytt avgassystem från Akrapovic som, förutom att sänka bilens vikt med ca 7 kg, dessutom ger högprestanda-SUV:en en mer exklusiv ljudupplevelse.

CUPRA Ateca Special Edition får även en exklusiv färg - Graphene Grey.

En interiör med exklusiva detaljer
Invändigt erbjuder CUPRA Ateca Special Edition ännu mer sofistikering, visuell attraktivitet och känsla.

Den exklusiva Alcantaraklädseln i färgen Petrol Blue klär de skålade sportstolarna fram, baksätena och dörrpanelerna för att ge en visuell effekt. Den nya färgen matchas med svarta ramar runt ventilationsmunstyckena och mittkonsolen samtidigt som invändiga lister i kopparfärgad kolfiber ramar in instrumentpanelen och klimatkontrollerna. Varenda detalj i CUPRA Ateca Special Edition räknas och interiören fullbordas med CUPRA-golvmattor i premiumkvalitet.

CUPRA Ateca Special Edition kommer att finnas tillgänglig för beställning i slutet av 2019.

CUPRA är ett exklusivt märke för unika människor, designat för att fängsla kunderna och möta alla bilälskares förväntningar vad gäller unik karaktär, sofistikering och prestanda. Vid sidan av lanseringen av nya modeller kommer CUPRA också att hålla motorsports- och racingkänslan vid liv genom att delta i racingserien TCR. CUPRA-världen är levande och redo att övervinna en ny grupp entusiaster på mer än 280 platser och hos återförsäljare runtom i världen.

Nyckelord

Kontakter

Per Brinkenberg
Märkeschef CUPRA Sverige

+46 (0)70 576 11 20
per.brinkenberg@seat.se

Eva-Maria Elstner
Tf PR- & Marknadschef

+46(0)70 766 65 35
eva-maria.elstner@seat.se

Bilder

Dokument

Om

CUPRA är ett exklusivt märke för unika människor, designat för att fängsla kunderna och möta alla bilälskares förväntningar vad gäller unik karaktär, sofistikering och prestanda.
Vid sidan av lanseringen av nya modeller kommer CUPRA också att hålla motorsports- och racingkänslan vid liv genom att delta i racingserien TCR. CUPRA-världen är levande och redo att övervinna en ny grupp entusiaster på mer än 280 platser och hos återförsäljare runtom i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

Dubbla pallplatser för Robert Dahlgren, PWR Racing, i Skellefteå - succé på hemmaplan i sin CUPRA TCR.17.6.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

Skellefteå 2019-06-17 – Robert Dahlgren gjorde succé på hemmaplan Skellefteå. Dubbla pallplatser och överlägsen seger i andra heatet, från tredje plats på gridden. Bredvid på pallen slog teamkamraten Mikaela Åhlin-Kottulinsky in sig på P2, en oerhört stark prestation i sin CUPRA TCR från sjätte startruta. - Det här känns så obeskrivligt skönt. Jag saknar verkligen ord. Att vinna det avslutande heatet, framför hemmapubliken på Skellefteå Drivecenter, det saknar nästintill motstycke. Ett enormt tack till alla som besökt helgens tävlingar och tack till alla som arbetat extremt hårt för att få ihop den här arenan och arrangemanget. Tack till SEAT Dealer Team och alla partners som gör en sån här seger möjlig, säger Robert Dahlgren. Hemmaföraren Robert Dahlgren visade tidigt prov på mängder med fart i sin CUPRA TCR. P1 med marginal i fredagens alla tre testpass bådade gott inför kvällens kval. Där tog dock dominansen slut och Dahlgren fick nöja sig med P2 i solnedgången på Drivecenter Arena.

Inför Midnattssolsloppet i Skellefteå13.6.2019 16:18:19 CESTPressmeddelande

Södertälje 2019-06-13. - SEAT Dealer Team - PWR Racing rullar mot årets nytillskott i tävlingskalendern med mästerskapsledning i bagaget. Midnattssolsloppet på Skellefteå Drivecenter är platsen för årets tredje batalj i TCR Scandinavia, hemmarace för mästerskapsledaren Robert Dahlgren. Det var fantastiskt att ta över mästerskapsledningen förra racet i Anderstorp. Att nästa race är mitt första på hemmaplan någonsin gör inte saken sämre. Jag ser fram emot en folkfest här hemma i Skellefteå och målet är solklart, att bjuda publiken på en utökad mästerskapsledning, säger Robert Dahlgren. Mikaela Åhlin-Kottulinsky hade en motigare tävlingshelg på Anderstorp och tappade några placeringar i mästerskapstabellen. Men hon och teamet visade prov på bra fart i sina CUPRA TCR under helgen, något som bådar gott inför kommande helg. Vi var snabba på Anderstorp, men lyckades inte ta det hela vägen in i kaklet. Jag har full tilltro till vår kapacitet och ser verkligen fram emot en ny tävlingshelg, säge

Dahlgren och SEAT Dealer Team nya mästerskapsledare.3.6.2019 10:02:21 CESTPressmeddelande

Södertälje 2019-06-03. - Årets andra deltävling i TCR Scandinavia (tidigare STCC) avgjordes i helgen på Anderstorp Raceway i Småland. Robert Dahlgren och SEAT Dealer Team - PWR Racing visade direkt vart skåpet skulle stå genom att vara snabbast under båda träningspassen och kvalet. Från pole position tog han målflagg som etta i det första heatet och lyckades sedan manövrera sin CUPRA TCR från P8 till P5 i det andra heatet med omvänd startordning. - Jag har känt mig bekväm med min CUPRA TCR ända sedan det första träningspasset och lyckades ta pole position trots att det inte var ett helt perfekt varv. Det säger en hel del om hur pass snabba vi varit i helgen. Jag är grymt glad över att vi också lyckades konvertera den speeden till bra resultat i racen och mästerskapsledning. Nu längtar jag verkligen efter nästa deltävling på hemmaplan i Skellefteå, det kommer att bli riktigt mäktigt, säger Robert Dahlgren. Mikaela Åhlin-Kottulinsky var också med tidigt och slogs i toppen på Anderstorp R

SEAT Dealer Team - PWR Racing samlar styrkorna för nästa deltävling i TCR Scandinavia.29.5.2019 15:42:33 CESTPressmeddelande

Södertälje 2019-05-29. -Teamets två CUPRA TCR är lastade och på väg till klassisk racingmark, Anderstorp Raceway i Småland. Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev teamets bäste poängplockare i premiären på Ring Knutstorp när hon tog pole position och ledde huvudracet från start till mål framför teamkollegan Robert Dahlgren. Nu siktar teamet mot ytterligare triumfer. Att ta pole position och vinna direkt i premiären var en drömstart på säsongen. Tyvärr gick andra heatet inte min väg, så nu gäller det att plocka fler poäng på Anderstorp för att avancera i mästerskapet. Jag ser fram emot en ny tävlingshelg, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky. SEAT Dealer Team var dominanta under 2018 års upplaga av Anderstorp-racet och blev 1-2-3 i huvudracet. Men med nya förutsättningar 2019, bland annat i form av ny däckleverantör för serien, krävs hårt arbete för att nå liknande framgångar. Teamet är ödmjuka inför uppgiften. Att åka snabbt på den drygt fyra kilometer långa, forna F1-banan kräver mycket av både fö

Dubbelseger för SEAT Dealer Team – PWR Racing i säsongspremiären på Ring Knutstorp6.5.2019 08:28:45 CESTPressmeddelande

Södertälje 06-05-2019 – SEAT Dealer Team - PWR Racing inledde säsongen på bästa tänkbara sätt med en en första och andraplats i premiärheatet på Ring Knutstorp. Mikaela Åhlin-Kottulinsky som tagit pole position i fredagens TCR Scandinavia-kval ledde det regntunga racet från start till mål i sin CUPRA TCR. Teamkamraten Robert Dahlgren gjorde en stark uppkörning från fjärde startruta till en andraplats i mål. - Att först ta pole position och vinna direkt i premiären är verkligen en drömstart på säsongen. Jag är superglad och stolt över alla i teamet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky, TCR Scandinavia-förare i SEAT Dealer Team. I ett blött och stökigt andra tävlingsheat startade Dahlgren från tredje ruta och avancerade till P2. Han jagade sedan för seger och korsade mållinjen endast meter bakom ettan. I efterhand blev han dock bestraffad med tio sekunders tidstillägg för omkörningen till P2 och halkade därmed ner till femte plats i resultatlistan. -Situationen i heat två var i mina ögon ing

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum