CUPRA Sverige

CUPRA bekräftar sitt deltagande i Extreme E 2022 och stärker därmed sitt engagemang för elektrifiering och hållbarhet

Dela

ABT CUPRA XE-teamet fortsätter kämpa för en tävlingsseger när de ger sig in i Jurassic X Prix: den sista omgången i det första Extreme E mästerskapet.

  • CUPRA beger sig till Jurassic Coast, sydvästra Storbritannien, under finalen av den första Extreme E-säsongen, för att slåss om prispallen i mästerskapet
  • Teamkamraterna Mattias Ekström och Jutta Kleinschmidt har byggt en solid grund för ABT CUPRA XE-teamet
  • CUPRA arbetar hårt med sin partner ABT för nästa år och utmanar för fler podier 2022

Dorset, England, 16 december 2021, Förarna Mattias Ekström och Jutta Kleinschmidt har byggt en solid grund och fört ABT CUPRA XE-teamet framåt i en av de mest utmanande tävlingsserier man kan tänka sig bakom ratten på e-CUPRA ABT XE1, teamets 400 kW (550 hk) starka, helt eldrivna offroad-SUV.

Teamet kommer in i sista deltävlingen efter att ha stått tvåa på prispallen på Island X Prix, som ägde rum på Sardinien (Italien) i oktober. Resultatet tog ABT CUPRA XE till en femteplats i Team-mästerskapet, bara 10 poäng från prispallen.

Men allt eftersom slutet närmar sig för den hållbara, elektrifierade racingseriens första säsong, börjar uppmärksamheten skifta mot nästa år.

Invigningssäsongen har inspirerat CUPRA och partnern ABT till att arbeta ännu hårdare inför säsongen 2022, för att utmana mästartiteln när starten går.

Mattias Ekström, förare av CUPRA XE, säger: "Det första Extreme E mästerskapet har varit ett spännande år, då vi fick upptäcka en ny racingstil samtidigt som vi lyfte fram några otroligt viktiga miljöfrågor runt om i världen.”

Lagkamraten Jutta Kleinschmidt tillägger: "Extreme E har varit en fantastisk upptäckt: tekniken, bilarna, de platser vi tävlar på. För några veckor sedan kom vi på prispallen i Sardinien och vi vill inte lämna den i England."

Extreme E mästerskapet är en väckarklocka om klimatkrisen och är den första sporten som byggts upp av oro för vad som händer med ekologiska system runt om i världen. Målet är att med hjälp av eldriven racing uppmärksamma klimathotade områden, och uppmuntra oss alla att vidta positiva åtgärder för att skydda vår planets framtid.

Extreme E är en kraftfull mix av spännande sportaktiviteter, vetenskaplig utbildning och historieberättande för att påskynda införandet av elbilar för att minska CO2-utsläppen och uppnå en mer hållbar livsstil.

Säsong två av Extreme E mästerskapet startar i februari nästa år.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare, med stimulerande design och modern prestanda inspirerar varumärket världen från Barcelona med progressiva produkter och upplevelser. CUPRA lanserades 2018 som fristående varumärke och har ett eget huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona. Dessutom finns ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2020 höll CUPRA sitt starka momentum med en tillväxt på 11% och 27 400 sålda fordon tack vare CUPRA Atecas och CUPRA Leons starka dragningskraft samt lanseringen av CUPRA Formentor, den första modellen som unikt designats och utvecklats för varumärket. År 2021 syftar CUPRA till att bevisa att elektrifiering och prestanda är en perfekt matchning med lansering av plug-in hybridversionerna av CUPRA Fromentor och varumärkets första 100% elektriska modell, CUPRA el-Born. CUPRA Tavascan blir varumärkets andra helelektriska modell och kommer att nå marknaden 2024.

CUPRA deltar i den helt elektrifierade racing serien PURE ETCR samt i det världsomspännande elektrifierade SUV-racet Extreme E. Dessutom är varumärket FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetsparter och World Padel Tours premiumsponsor. CUPRA Tribe består av ett team ambassadörer som delar varumärkets värderingar, bestående av den tyska proffsmålvakten Marc ter Stegen, fotbollsstjärnan Ansu Fati, Hollywoodskådisen Daniel Brühl, den svenska racingföraren Mattias Ekström samt åtta av de bästa padelspelarna i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum