CUPRA Sverige

CUPRA Dealer Team - PWR Racing historiska trippelmästare i STCC

Dela

CUPRA Dealer Team - PWR Racing tog hem en historisk trippel av mästerskapsguld under finalen av STCC TCR Scandinavia 2022 på Mantorp Park.

Robert Dahlgren fyrfaldig STCC Mästare.
Robert Dahlgren fyrfaldig STCC Mästare.

Robert Dahlgren säkrade sin fjärde titel i förarmästerskapet redan i race två, och skrev åter in sig i historieböckerna som en av bara tre förare med fler än tre titlar.

"Allt gick enligt plan idag, och vi kunde säkra alla tre titlar med PWR Racing. Det känns så grymt, och otroligt roligt att avrunda förbränningsmotorernas era och gå in i elektrifieringen med det här resultatet. Jag är så glad för hela teamet just nu. Axel gjorde ett fantastiskt jobb med att vinna det sista racet och säkra juniortiteln.", säger Robert Dahlgren.

PWR Racing säkrade sitt fjärde guld i teammästerskapet på de senaste sex säsongerna, och är historiska som första team att vinna förarmästerskapet, såväl som team- och juniormästerskapet under samma säsong.

"Vi kom till Mantorp med högt ställda mål, och att avsluta säsongen som tredubbla mästare är helt fantastiskt. Det är en kämpainsats från Robert, Axel och hela teamet som gjort detta möjligt. Att PWR Racing nu står här med våra fjärde titlar i förar- och teammästerskapet plus juniorguldet är helt magiskt.", säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

Axel Bengtsson avslutade sin debutsäsong i STCC på allra bästa sätt när den unge talangen vann helgens tredje race från pole position – hans första STCC-seger någonsin - vilket räckte för att Bengtsson även skulle ta hem juniortiteln.

"Jag har svårt att finna ord just nu. Vi knöt ihop säcken ordentligt för hela säsongen, och att avsluta med min första seger och guld i juniormästerskapet är helt galet. Att få göra det här tillsammans med Robert och PWR Racing känns fantastiskt bra.", säger Axel Bengtsson.

”Vilken fantastisk STCC final! Vi är så stolta över Robert Dahlgren, Axel Bengtsson och hela teamet som visat en otrolig styrka under hela säsongen.", säger Per Brinkenberg, märkeschef CUPRA Sverige, och fortsätter, ”Att sedan ta hem en trippelseger är mer än någon av oss vågat hoppas på. Ett stort tack till PWR Racing, våra CUPRA återförsäljare och övriga sponsorer som gjorde detta möjligt även denna säsong.”

Resultat Mantorp Park

Slutgiltig poängställning

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Robert Dahlgren fyrfaldig STCC Mästare.
Robert Dahlgren fyrfaldig STCC Mästare.
Ladda ned bild
Axel Bengtsson tog hem sin första STCC-seger och blev juniormästare 2022.
Axel Bengtsson tog hem sin första STCC-seger och blev juniormästare 2022.
Ladda ned bild
Trippelseger då CUPRA Dealer Team-PWR Racing tog hem Teammästerskapet i STCC 2022.
Trippelseger då CUPRA Dealer Team-PWR Racing tog hem Teammästerskapet i STCC 2022.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell samt CUPRA Terramar, den elektrifierade SUV:en som är en hyllning till racerbanan Terramar där allt en gång började för CUPRA, lanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum